Angajatorii mici și foarte mici din România au scos la concurs 28.000 de joburi, în primele patru luni

mai 1, 2025 | Noutăți

Companiile mici și foarte mici din România, cu maximum zece angajați, au postat de la începutul acestui an și până în prezent, 28.000 de locuri de muncă, în creștere cu 10% față de primele patru luni din 2024, arată o analiză publicată de o platformă de recrutare online.

Datele centralizate de eJobs relevă faptul că, din totalul joburilor oferite, 2.100 au fost în categoria ‘remote’, iar 2.300 pentru străinătate. Luna martie a fost cea care a adus un vârf al angajărilor pe această categorie de companii, în condițiile în care au fost postate 8.000 de posturi vacante.

Potrivit sursei citate, cei mai mulți dintre micii angajatori sunt din București, cu o pondere de 50% din numărul total de locuri de muncă postate pe platformă, în primele patru luni ale anului în curs. Urmează companiile din Cluj, Iași, Oradea, Timiș și Bacău.

Domeniile care au avut cele mai multe poziții noi sunt: serviciile, retailul, transport – logistică, turism, call – center/BPO, industria alimentară și construcții.

De asemenea, majoritatea angajatorilor vizau candidați din categoria entry level (0 – 2 ani de experiență) și fără experiență, urmați de către persoanele cu un nivel mediu de experiență (2 – 5 ani) și pentru seniori cu mai mult de cinci ani de experiență, dar și pentru manageri. Totodată, sunt căutați muncitorii calificați, după care absolvenții de studii superioare, muncitorii necalificați și abia apoi studenții.

Analiza de specialitate evidențiază faptul că departamentele pe care vor să le dezvolte sunt, în primul rând, cele de vânzări, apoi administrativ/logistică și client service. În același timp, companiile mici și foarte mici din România sunt deschise, într-o măsură mai mare decât jucătorii foarte mari, către posturile part-time, chiar dacă acest tip de contracte nu mai oferă facilități fiscale pentru angajatori, notează reprezentanții platformei online. AGERPRES

 

Sursă foto: www.freepik.com

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Ákos Molnár (Tușnad SA): Reducerea valorii voucherelor de vacanță pune frână pe turismul intern

Măsurile de reducere a valorii voucherelor de vacanță pun frână pe turismul intern, iar diminuarea pieței interne ar putea fi compensată prin atragerea turiștilor străini, a afirmat, Directorul general al societății Tușnad SA, Ákos Molnár, în cadrul dezbaterii organizate de CLCC – Coaliția Pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „ Turismul în 2025, o nouă încercare”. 

Adrian Voican, despre promovarea României: Planul de promovare trebuie să fie condus de cei care au atins indicatori cheie de performanță

În cadrul dezbaterii profesionale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, intitulată „Turismul în 2025, o nouă încercare”, Adrian Voican, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România – ANAT, a prezentat principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc, oferind soluții pentru promovarea României. 

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA