



– Obiective de returnare a ambalajelor SGR;
– Înregistrarea în sistemul RetuRO. Pași și termene limită;
– Procedura de înregistrare pentru comercianți și HoReCa;
– Procedura de înregistrare pentru producători și importatori.
INFOGRAFICE
Următorul infografic prezintă setul de recomandări fiscale pentru România, transmise de FMI cu scopul de a reduce deficitul bugetar și de a crește echitatea și sustenabilitatea sistemului fiscal.
ARTICOLE RECENTE
În perioada mai 2025 – aprilie 2027, HR Specialists (Lider de parteneriat) implementează proiectul COD EDIT, în parteneriat cu Asociația PartNET – Parteneriat pentru Dezvoltare Durabilă. Acest proiect face parte din strategia de dezvoltare a programului național „Competențe digitale pentru piața muncii – Regiuni mai puțin dezvoltate”.
ECOTIC împreună cu WEEE Forum invită organizațiile, autoritățile locale, școlile, companiile și cetățenii României să se alăture efortului global de protecție a mediului și recuperare a resurselor prin participarea activă la Ziua Internațională a Deșeurilor Electronice 2025, pe 14 octombrie.
De la data publicării în Monitorul Oficial, contribuabilii vor avea la dispoziție circa două săptămâni pentru a implementa noutățile fiscale pentru care guvernul și-a asumat răspunderea în parlament. Astfel, vor trebui să se adapteze rapid, în timp ce vor avea nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanțelor. Noul pachet fiscal prevede, printre altele, creșterea cotei generale de TVA la 21%, o singură cotă de TVA redusă de 11%, accize mai mari cu 10%, impozit pe dividende de 16%, impozit suplimentar de 4% pentru bănci și contribuții de sănătate extinse.
Pachetul de corecție bugetară 2025-2026 poate evita retrogradarea riscului suveran al României și nu există alternativă la o corecție severă, consideră Consiliul Fiscal, care a publicat Opinia cu privire la pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.
Ministrul Economiei, Digitalizării, Antreprenoriatului și Turismului, Radu Miruță, a anunțat deblocarea programului Startup Nation 4, cu o finanțare totală europeană de 444 de milioane de euro.
Securitatea cibernetică se situează printre primele trei tehnologii emergente din perspectiva gradului de adoptare în România, cu 39,3% dintre companii care deja au implementat astfel de soluții, relevă raportul ”Investițiile în Tehnologii Emergente în România”, întocmit de EY.
„Marea problemă, cea mai mare problemă este lipsa de predictibilitate. Nu știm ce se va întâmpla sau cât vom plăti pe kilowatt în septembrie sau în ianuarie. În aceste condiții, nu ne putem face planuri de afaceri pe o perioadă mai lungă”, a declarat Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR), în cadrul celei mai recente dezbateri organizate de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), cu tilul„«Re-liberalizarea» pieței de energie electrică. Învățăminte și recomandări pentru viitor”.
URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA