„Se schimbă legislația fiscală. Ce spun cei care plătesc taxe, impozite și contribuții?”, o nouă dezbatere profesională CLCC

iun. 21, 2022 | Evenimente

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării vă invită în luna iunie la o dezbatere despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor. Dezbaterea profesională va avea loc Miercuri, 29 Iunie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM!

 

Gazda întâlniriiCONSTANTIN RUDNIȚCHI, Director Executiv CLCC, îi are ca invitați speciali pe:

EMILIAN DUCA, Doctor în economie, Consultant fiscal, Membru – Camera Consultanților fiscali din România;

ION LUNGU, Director Executiv – Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER);

RADU TĂNASE, Vicepreședinte – HORA România;

ADRIANA IFTIME, Director General – Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC);

GILDA LAZĂR, Head of Corporate Affairs & Communications – JTI România;

GEORGE BĂDESCU, Director Executiv – Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR);

FELICIU PARASCHIV, Vicepreședinte – Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR).

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, prin completarea formularului disponibil în invitația electronică de AICI!

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală este organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Ce implicații au noile cote de TVA și impozitul mărit pe dividende?

De la data publicării în Monitorul Oficial, contribuabilii vor avea la dispoziție circa două săptămâni pentru a implementa noutățile fiscale pentru care guvernul și-a asumat răspunderea în parlament. Astfel, vor trebui să se adapteze rapid, în timp ce vor avea nevoie de clarificări suplimentare din partea Ministerului Finanțelor. Noul pachet fiscal prevede, printre altele, creșterea cotei generale de TVA la 21%, o singură cotă de TVA redusă de 11%, accize mai mari cu 10%, impozit pe dividende de 16%, impozit suplimentar de 4% pentru bănci și contribuții de sănătate extinse.

Consiliul Fiscal: Nu există alternativă la o corecție severă

Pachetul de corecție bugetară 2025-2026 poate evita retrogradarea riscului suveran al României și nu există alternativă la o corecție severă, consideră Consiliul Fiscal, care a publicat Opinia cu privire la pachetul de măsuri fiscale pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea.

Feliciu Paraschiv (ANCMMR), despre lipsa de predictibilitate în domeniul energiei: Nu știm ce se va întâmpla sau cât vom plăti pe kilowatt în septembrie sau în ianuarie

„Marea problemă, cea mai mare problemă este lipsa de predictibilitate. Nu știm ce se va întâmpla sau cât vom plăti pe kilowatt în septembrie sau în ianuarie. În aceste condiții, nu ne putem face planuri de afaceri pe o perioadă mai lungă”, a declarat Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR), în cadrul celei mai recente dezbateri organizate de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), cu tilul„«Re-liberalizarea» pieței de energie electrică. Învățăminte și recomandări pentru viitor”.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA