CĂLIN ILE, MANAGER ÎN TURISM: PROMOVAREA TURISMULUI ROMÂNESC, O PROVOCARE ACTUALĂ

aug. 17, 2022 | Comunitatea CLCC

„Ar trebui să alocăm bugete pentru oameni specializați în promovarea și susținerea destinațiilor, oameni care au autoritatea dată de către mediul privat și de către UAT-uri (Unități Administrativ-Teritoriale), iar, dacă nu găsim acești oameni, să nu ne fie jenă să îi luăm din străinătate.”, a afirmat Călin Ile, Manager în turism, în cadrul dezbaterii profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iulie, despre situația actuală a turismului românesc.

„Cred că situația pe care o traversăm are și puncte bune și puncte proaste. Partea bună e că facem parte dintr-o industrie extrem de adaptabilă, flexibilă, am dovedit și în perioada de pandemie reziliența și rezistența unui domeniu format îndeosebi din IMM-uri. Drept urmare am văzut că litoralul românesc și, în general, turismul românesc, nu a fost la fel de tare afectat cum a fost turismul în alte țări dependente de incoming.”, a adăugat Călin Ile.

„De asemenea, am văzut o reacție rapidă a industriei noastre odată cu apariția perturbațiilor generate de războiul din zonă. Lunile martie și aprilie au avut rezultate destul de bune prin prisma faptului că industria a atras acești refugiați ucraineni prin companii. Au fost foarte mulți cazați în hotelurile noastre și ne-a ajutat să trecem peste două luni dificile.”, a mai adăugat acesta.

Călin Ile a mai menționat în cadrul dezbaterii faptul că industria hotelieră trebuie să aibă mai multă flexibilitate în privința clienților cărora se adresează. „Nu putem să ne adresăm numai unei clientele de lux care cheltuie foarte mult și pe care încercăm să o ducem în zona de clubbing din Mamaia. Trebuie să adresăm mesaje și către familii, către copii, către pensionari, seniorii noștri care își doresc să meargă la mare la fel de mult precum  își doresc tinerii efervescenți și cu resurse financiare ridicate.”, a precizat invitatul.

De asemenea, o problemă serioasă identificată de Călin Ile pentru turismul românesc este partea de promovare. Conform acestuia, programele de incomming necesită regândite iar o parte din buget ar trebui alocat oamenilor specializați în promovarea și susținerea destinațiilor.

Înregistrarea întâlnirii ROMÂNIA, BULGARIA SAU GRECIA? CE ALEG TURIȘTII ROMÂNI poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA