ADERĂ la Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării
Dacă doreşti să faci parte din Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării completează formularul de mai jos.
INFOGRAFICE

Comerțul electronic în România – cele mai populare categorii de produse și servicii achiziționate online în anul 2024
Conform raportului Institutului Național de Statistică (INS), intitulat „Accesul populaţiei la tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, în anul 2024” , comerţul electronic a început să ia amploare tot mai mare în ultima perioadă.
ARTICOLE RECENTE

Angajatorii mici și foarte mici din România au scos la concurs 28.000 de joburi, în primele patru luni
Companiile mici și foarte mici din România, cu maximum zece angajați, au postat de la începutul acestui an și până în prezent, 28.000 de locuri de muncă, în creștere cu 10% față de primele patru luni din 2024, arată o analiză publicată de o platformă de recrutare online.
Călin Ile, despre turismul românesc: Suntem la o treime din ce am putea realiza
În cadrul celei mai recente dezbateri organizate de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), intitulată „Turismul în 2025, o nouă încercare”, Călin Ile, senior partner Horwath HTL și vicepreședinte al Confederației Patronale Concordia, a oferit o analiză detaliată a stării actuale și a perspectivelor turismului românesc.
Ákos Molnár (Tușnad SA): Reducerea valorii voucherelor de vacanță pune frână pe turismul intern
Măsurile de reducere a valorii voucherelor de vacanță pun frână pe turismul intern, iar diminuarea pieței interne ar putea fi compensată prin atragerea turiștilor străini, a afirmat, Directorul general al societății Tușnad SA, Ákos Molnár, în cadrul dezbaterii organizate de CLCC – Coaliția Pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „ Turismul în 2025, o nouă încercare”.
Adrian Voican, despre promovarea României: Planul de promovare trebuie să fie condus de cei care au atins indicatori cheie de performanță
În cadrul dezbaterii profesionale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, intitulată „Turismul în 2025, o nouă încercare”, Adrian Voican, vicepreședinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România – ANAT, a prezentat principalele probleme cu care se confruntă turismul românesc, oferind soluții pentru promovarea României.
Apel de proiecte pentru companiile care vor să-și producă energia, destinat și companiilor din agricultură
Un nou apel de proiecte a fost lansat în consultare publică și este destinat companiilor care vor să-și producă propria energie și să-și reducă semnificativ costurile, iar un element important este că apelul este deschis și pentru firmele din agricultură și industria alimentară, a scris pe Facebook, ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
FPIOR transmite un ghid de informare privind acordarea voucherelor de vacanță pe card
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) a transmis un ghid de informare referitor la acordarea voucherelor de vacanță pe card, după adoptarea de către Guvern a mecanismului de decontare a voucherelor de vacanță.
Andrei Cionca: Observăm o scădere de peste un punct în încrederea managerilor români în economia României
Indicele Confidex privind încrederea în economie este 51,3 pentru primul semestru din 2025, aproape identic cu cel din semestrul II din 2024 (52), dar în scădere față de cel din primul semestru din 2024, când se situa la 52,5, a afirmat inițiatorul studiului CONFIDEX, Andrei Cionca, co-fondator al fondurilor de private equity ROCA și Agista.
Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc
A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.
Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.
URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA