Vinuri pentru masa de Paşte: Un ghid realizat de Pivot Noir

apr. 13, 2023 | Noutăți

Începând cu luna aprilie ne zboară gândul la mâncare și vinuri pentru masa de Paște. Sărbătorile de Paște sunt lungi, pasionale și voluptoase în relația cu mâncarea și vinul, dar excesive!

Pivot Noir, Partener Oameni și Companii-OSC, vă ajută să alegeți vinul potrivit pentru o masă de Paște delicioasă și vine cu o listă de recomandări, care vă vor ajuta să aveți parte de momente savuroase, amintiri de retrăit, iar ”consecințele” să fie unele plăcute.

Recomandările următoare fac referire la relația meselor de sărbători cu consumul de vin:

1. Vă recomandăm ca pe timpul mesei să nu consumați un singur tip de vin, ci să le organizați într-o manieră progresivă, ca și mâncărurile: albe lejere și neapărat seci sau spumante seci (niciodată dulci la începutul mesei! – papilele vor fi de la început afectate, devenind nereceptive pentru alte senzații gustative), albe mai complexe, roșii lejere, roșii mai structurate, iar vinurile dulci – doar la finalul mesei, la deserturi dulci (sau cu brânzeturi bleu, cu rol de desert).

Nu este greșit să amesteci vinurile! Stare de rău apare pe fondul excesului de alcool și nu din cauza amestecului.

2. Dacă alegeți să nu respectați regulile de mai sus, vă recomandăm ca spre mijlocul mesei să consumați un vin roșu proaspăt, netaninic, și apoi un vin alb mai puternic, opulent. Intensitatea vinului este mai importantă decât culoarea.

Chiar dacă tranziția se face de la simplu la complex, putem întrerupe șirul crescând în intensitate al vinurilor cu un spumant vioi,cu aciditate, doar pentru a curăța papilele cumva obosite, și pentru a savura apoi cu forțe proaspete următorul vin: Poți comanda sticla de vin aici.

 

3. Vă recomandăm să consumați vinuri cu conținut redus de alcool (11-12 grade):

 

Poți comanda sticla de vin aici.

4. Vinurile pot completa perfect o mâncare sau o pot dezavantaja, așadar vă recomandăm ca fiecare tip de vin să fie asociat unui anumit tip de preparat.

 

Consumăm apă odată cu vinul?

Este important să consumăm multă apă, dar nu amestecată cu vin. Devine inutilă munca enologului, cel care a muncit să creeze produsul perfect echilibrat din paharul vostru, sau munca viticultorului, cel care a muncit tot anul să obțină strugurii cu cea mai bună concentrație în zahăr, aciditate, tanini, fruct, arome, astfel încât vinul din pahar să fie mai mult decât bun de băut, să fie minunat și memorabil, iar voi să turnați apă peste tot rezultatul acestei munci grele, valoroase și pline de pasiune! Principiul „un pahar vin, un pahar apă” este întotdeauna de mare ajutor! Încercați să beți măcar atâta apă cât vin, și aproape că nu veți mai ști ce este mahmureala! Un pahar cu 150 ml vin, un pahar cu 250 ml apă!”, explică managerul Pivot Noir, Tudor Bălan.

 

Masa de Paște este o ocazie care unește întreaga familie, iar prin urmarea unor simple reguli, precum cele prezentate mai sus, poate duce la trăirea unor experințe interesante și inedite. “Rețeta” pentru echilibrul este simplă, astfel încât să ne simțim bine în timpul mesei și după masă și să fim fericiți sau măcar veseli cu alegerile noastre!

 

Intră pe www.pivotnoir.ro pentru a descoperi vinurile certificate Pivot Noir și abonamentele anuale puse la dispoziție.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

„Sunt anumite zone de comerț, chiar anumite hipermarketuri care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri, care nu știu dacă se încadrează neapărat la contrabandă, fiindcă contrabanda înseamnă și o parte de infracțiune cu privire la neplata unor taxe către statul respectiv”, a declarat Președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Ana Maria Munteanu, despre traficul de produse de protecție a plantelor: Cu cât se vor interzice mai multe substanțe active, cu atât traficul ilicit va fi mult mai intens

„Din păcate, până în acest moment, contrafacerea produselor de protecție a plantelor nu a fost o prioritate pentru autorități, chiar dacă un produs contrafăcut de protecție a plantelor este extrem de periculos atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană, mai ales prin prisma mâncarii care la un moment dat ajunge pe mesele noastre”, a declarat Ana Maria Munteanu, Vicepreședinte al Grupului de Luptă Împotriva Contrafacerii CropLife Europa și Manager Program Lupta Împotriva Traficului Ilicit la nivel Global în cadrul Syngenta.

Oana Iacob, JTI : Nivelul contrabandei cu ţigarete din martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de 400 milioane euro

Nivelul contrabandei cu ţigarete înregistrat în martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de circa 400 de milioane de euro, a declarat Oana Claudia Iacob, Government Relations Manager JTI Romania, la webinarul “Contrabanda, duşmanul ignorat al pieţei libere şi al bugetului”, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA