Ștefan-Radu Oprea: Antreprenorii din România sunt în acea zonă de maturitate în care pot ataca cu succes pieţe noi

feb. 8, 2024 | Noutăți

Antreprenorii din România sunt în acea zonă de maturitate în care pot ataca cu succes pieţe noi, iar unul dintre eforturile pe care ministerul le face este acela de a deschide pieţe noi pentru industria agroalimentară, în special în această perioadă, a afirmat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

“Capitalul românesc, companiile, management-ul, antreprenorii din România sunt în acea zonă de maturitate în care pot ataca cu succes pieţe noi. Unul dintre eforturile pe care le facem este acela de a deschide pieţe noi, în special în această perioadă, pentru industria agroalimentară. Am reuşit să deschidem piaţa grâului în Vietnam. Deschidem pieţe noi pentru industria agroalimentară în zona Golfului şi sunt convins că, împreună cu mediul de afaceri, vom obţine rezultate vizibile, într-un timp foarte scurt”, a menţionat Ştefan-Radu Oprea, la conferinţa “România producătoare în noua paradigmă economică: probleme, finanţarea dezvoltării, intrarea în viitor”, organizată de publicaţia Curs de Guvernare.

Totodată, el a precizat că România are nevoie de proiecte care să sprijine eficienţa proceselor tehnologice pentru a spori competitivitatea, dar şi să treacă într-o nouă etapă, de internaţionalizare a companiilor româneşti.

“Avem un program pe economie circulară care sprijină aceste procese tehnologice, eficiente din punct de vedere energetic şi prietenoase cu mediul. Simt nevoia de a veni cu scheme de sprijin al industriei româneşti, al companiilor româneşti, pentru a putea să fim eficienţi energetic şi din perspectiva proceselor tehnologice. Avem programe pentru eficienţă energetică, pentru a ne dezvolta parcuri de energie fotovoltaică, eoliană, avem proiecte europene care vin şi sprijină eficienţa clădirilor, dar cred că trebuie să venim şi cu proiecte care să sprijine eficienţa proceselor tehnologice pentru a fi mult mai competitivi. Avem nevoie de a trece într-o etapă nouă, aceea de internaţionalizare a companiilor româneşti”, a mai spus Radu Oprea. AGERPRES

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

„Sunt anumite zone de comerț, chiar anumite hipermarketuri care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri, care nu știu dacă se încadrează neapărat la contrabandă, fiindcă contrabanda înseamnă și o parte de infracțiune cu privire la neplata unor taxe către statul respectiv”, a declarat Președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Ana Maria Munteanu, despre traficul de produse de protecție a plantelor: Cu cât se vor interzice mai multe substanțe active, cu atât traficul ilicit va fi mult mai intens

„Din păcate, până în acest moment, contrafacerea produselor de protecție a plantelor nu a fost o prioritate pentru autorități, chiar dacă un produs contrafăcut de protecție a plantelor este extrem de periculos atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană, mai ales prin prisma mâncarii care la un moment dat ajunge pe mesele noastre”, a declarat Ana Maria Munteanu, Vicepreședinte al Grupului de Luptă Împotriva Contrafacerii CropLife Europa și Manager Program Lupta Împotriva Traficului Ilicit la nivel Global în cadrul Syngenta.

Oana Iacob, JTI : Nivelul contrabandei cu ţigarete din martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de 400 milioane euro

Nivelul contrabandei cu ţigarete înregistrat în martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de circa 400 de milioane de euro, a declarat Oana Claudia Iacob, Government Relations Manager JTI Romania, la webinarul “Contrabanda, duşmanul ignorat al pieţei libere şi al bugetului”, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA