Silvia Vlăsceanu, Asociația Producătorilor de Energie Electrică – Henro: Sistemul energetic în ansamblu trebuie să aibă în vedere consumatorul

feb. 4, 2022 | Evenimente

Sistemul energetic trebuie privit integrat, în ansamblu și trebuie să aibă în vedere consumatorul. Este punctul de vedere exprimat de Silvia Vlăsceanu, Director Executiv, Asociația Producătorilor de Energie Electrică – Henro, în cadrul întâlnirii de joi, 27 ianuarie, a comunității CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării), cu tema ”Energia în 2022: Noua tranziție. Încrederea consumatorilor și proiectele industriei”.

Încrederea consumatorilor, grav afectată

”În această perioadă, încrederea consumatorilor a fost grav afectată de ceea ce se întâmplă. Atât companiile de stat, cât și cele private, din domeniul energiei, ar trebui să se concentreze pe cum ar putea sprijini consumatorul și, în același timp, să nu neglijeze economia”, a mai spus Vlăsceanu.

Aceasta a mai arătat că nu susține revenirea la prețuri reglementate, pe niciun segment din lanțul valoric (producere, transport, distribuție și furnizare), pentru că această reglementare ar distorsiona piața.

Ce a generat criza energetică în România

”Cauzele acestei crize energetice pentru România provin dintr-o reorganizare proastă a sectorului energetic, însă piața nu trebuie să fie suprareglementată, chiar dacă trebuie să existe reguli. Este important să ne uităm la modul la care se tranzacționează pe piață. Prin HENRO, marii producători încearcă să demareze întâlniri cu diverse asociații, cu marii furnizori, cu marii producători, deoarece doar împreună vor putea identifica soluții. Avem nevoie de capacități noi de producție, pentru a reduce importul în creștere și să previzionăm ce punem în locul unor capacități pe care România le-a scos din funcțiune”, a mai arătat Vlăsceanu.

CLCC reunește aproximativ 2000 de companii care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA