”Scad sau cresc prețurile? Guvernul, între reducerea prețurilor alimentelor de bază și creșterea taxelor”, tema dezbaterii CLCC din luna iulie

iul. 11, 2023 | Evenimente

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării vă invită la o nouă dezbatere profesională digitală ce va avea loc joi, 20 iulie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM!

Gazda întâlnirii, Constantin Rudnițchi – Jurnalist, Director Executiv CLCC, îi are alături pe invitații speciali:

-Feliciu Paraschiv, Vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România – ANCMMR;

-George Bădescu, Directorul Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR;

Gheorghe Bejan, Directorul Executiv al Patronatului Zahărului din România;

-Călin Ile, Președinte de Onoare al Federației Industriei Hoteliere din România – FIHR;

-Andrei Botiș, Președinte – Romania Green Building Council, CEO NAI România.

 

Vom discuta împreună cu invitații noștri, despre:

🔶Eficiența scăderii prețurilor prin intervenția Guvernului: care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de intervenție?

🔶Există alte modalități prin care prețurile alimentelor de bază pot fi diminuate în afara intervenției guvernamentale directe? Ce alte măsuri pot fi luate?

🔶Care sunt exemplele de politici și măsuri implementate în alte țări pentru a aborda creșterea prețurilor alimentelor și cum au funcționat acestea?

🔶Supraimpozitarea clădirilor care depășesc 500. 000 de euro;

🔶Implicațiile sociale și economice ale prețurilor ridicate;

🔶Ce direcții și strategii ar trebui să adopte guvernul pentru a gestiona echilibrul între prețurile alimentelor și taxe, luând în considerare provocările economice și sociale?

***

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, prin completarea formularului de înregistrare disponibil AICI.

Detalii suplimentare regăsiți în invitația electronică ce poate fi accesată AICI.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

„Sunt anumite zone de comerț, chiar anumite hipermarketuri care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri, care nu știu dacă se încadrează neapărat la contrabandă, fiindcă contrabanda înseamnă și o parte de infracțiune cu privire la neplata unor taxe către statul respectiv”, a declarat Președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Ana Maria Munteanu, despre traficul de produse de protecție a plantelor: Cu cât se vor interzice mai multe substanțe active, cu atât traficul ilicit va fi mult mai intens

„Din păcate, până în acest moment, contrafacerea produselor de protecție a plantelor nu a fost o prioritate pentru autorități, chiar dacă un produs contrafăcut de protecție a plantelor este extrem de periculos atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană, mai ales prin prisma mâncarii care la un moment dat ajunge pe mesele noastre”, a declarat Ana Maria Munteanu, Vicepreședinte al Grupului de Luptă Împotriva Contrafacerii CropLife Europa și Manager Program Lupta Împotriva Traficului Ilicit la nivel Global în cadrul Syngenta.

Oana Iacob, JTI : Nivelul contrabandei cu ţigarete din martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de 400 milioane euro

Nivelul contrabandei cu ţigarete înregistrat în martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de circa 400 de milioane de euro, a declarat Oana Claudia Iacob, Government Relations Manager JTI Romania, la webinarul “Contrabanda, duşmanul ignorat al pieţei libere şi al bugetului”, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA