”Scad sau cresc prețurile? Guvernul, între reducerea prețurilor alimentelor de bază și creșterea taxelor”, tema dezbaterii CLCC din luna iulie

iul. 11, 2023 | Evenimente

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării vă invită la o nouă dezbatere profesională digitală ce va avea loc joi, 20 iulie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM!

Gazda întâlnirii, Constantin Rudnițchi – Jurnalist, Director Executiv CLCC, îi are alături pe invitații speciali:

-Feliciu Paraschiv, Vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România – ANCMMR;

-George Bădescu, Directorul Executiv al Asociației Marilor Rețele Comerciale din România – AMRCR;

Gheorghe Bejan, Directorul Executiv al Patronatului Zahărului din România;

-Călin Ile, Președinte de Onoare al Federației Industriei Hoteliere din România – FIHR;

-Andrei Botiș, Președinte – Romania Green Building Council, CEO NAI România.

 

Vom discuta împreună cu invitații noștri, despre:

🔶Eficiența scăderii prețurilor prin intervenția Guvernului: care sunt avantajele și dezavantajele acestui tip de intervenție?

🔶Există alte modalități prin care prețurile alimentelor de bază pot fi diminuate în afara intervenției guvernamentale directe? Ce alte măsuri pot fi luate?

🔶Care sunt exemplele de politici și măsuri implementate în alte țări pentru a aborda creșterea prețurilor alimentelor și cum au funcționat acestea?

🔶Supraimpozitarea clădirilor care depășesc 500. 000 de euro;

🔶Implicațiile sociale și economice ale prețurilor ridicate;

🔶Ce direcții și strategii ar trebui să adopte guvernul pentru a gestiona echilibrul între prețurile alimentelor și taxe, luând în considerare provocările economice și sociale?

***

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, prin completarea formularului de înregistrare disponibil AICI.

Detalii suplimentare regăsiți în invitația electronică ce poate fi accesată AICI.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA