Retailul şi domeniul financiar-bancar predomină într-un clasament al angajatorilor în 2024

nov. 5, 2024 | Noutăți

Retailul şi domeniul financiar-bancar predomină într-un clasament al angajatorilor în 2024, în timp ce IT&C scade vertiginos, conform unui clasament realizat de platforma Undelucram.ro.

Potrivit unui comunicat al companiei, poziţia în clasament este stabilită în funcţie de nota generală (70%) şi nota pentru alte cinci criterii (fiecare cu un procent de 6%) considerate importante de către angajaţi: oportunităţi de avansare; pachet salarial; timp la birou vs. timp liber; management; proceduri şi valori. Astfel, în clasamentul general din acest an predomină companiile din retail (trei organizaţii) şi domeniul financiar-bancar (trei instituţii), restul companiilor fiind din domeniul producţiei de bunuri de larg consum (FMCG), cafenelelor & restaurantelor, producţiei industriale şi IT&C.

Principala schimbare a acestei ediţii este existenţa unei singure companii IT&C în clasamentul general, domeniul IT&C predominând topul în ultimii zece ani. De altfel, de cele mai multe ori primul loc a fost ocupat de companii din IT&C: Microsoft, UiPath şi MassMutual sunt doar câteva dintre companiile de tehnologie care s-au aflat pe primul loc de-a lungul anilor.

„(..)Dacă aproape zece ani IT-ul a dominat acest top, generând cele mai multe organizaţii pe locuri fruntaşe, adesea chiar liderul, această ediţie înseamnă o scădere uriaşă a acestui sector, doar o companie din IT&C fiind în primele zece clasate. Pe de altă parte, anul acesta a adus o creştere foarte importantă pentru companiile din retail şi zona financiară, şase organizaţii din top fiind din aceste două domenii. Jysk, liderul ediţiei actuale, a avut un parcurs constant, compania fiind între primele cinci clasate în ultimii patru ani. Astfel, JYSK este un foarte bun exemplu de bune practici despre rolul interacţiunii umane”, a afirmat Costin Tudor, fondator şi CEO Undelucram.ro.
Pe lângă topul general al angajatorilor destinat companiilor mari, Undelucram.ro realizează clasamente şi pe industrii: asigurări, bănci, BPO şi servicii, consultanţă, inginerie, IT&C, restaurante şi cafenele cu servire rapidă, retail alimentar, retail non-alimentar, producţie de bunuri de larg consum, producţie industrială, sănătate şi farma, telecomunicaţii.

Categoria asigurărilor a fost inclusă pentru prima dată în această ediţie a topului datorită întrunirii condiţiilor de eligibilitate. De asemenea, începând cu 2022, Undelucram.ro realizează un clasament dedicat IMM-urilor (organizaţii sub 250 de angajaţi).

„Clasamentul ne arată încă o dată că este o oglindă a datelor macro pe care le-am auzit adesea în ultimul an şi jumătate – vedem astfel scăderea la nivel global din IT&C, revenirea domeniului financiar-bancar – sectorul cel mai apreciat înainte de dezvoltarea IT-ului – şi un avânt al retailului non-alimentar, industria în care activează extrem de mulţi tineri”, a adăugat Costin Tudor.

În Top 10 general se află: Jysk România, Philip Morris România, Deichmann, dm drogerie markt, Starbucks România, Beko România, Provident Financial România, First Bank, Nagarro şi Libra Internet Bank.

În funcţie de industrie, topul arată astfel: Bănci; BPO & Servicii; Consultanţă; Inginerie; IT&C; Restaurante şi cafenele cu servire rapidă; Retail non-alimentar; Producţie bunuri de larg consum; Producţie industrială; Sănătate & Farma; Telecomunicaţii; Asigurări; IMM.
Topul general integral, dar şi topurile pe industrii vor fi disponibile în Catalogul Top 100 cei mai buni Angajatori pentru care să lucrezi în 2025 publicat de Undelucram.ro în februarie 2025. AGERPRES

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA