Răzvan Pîrjol, Secretar de stat, Ministerul Economiei: Trăim o formă de război economic

ian. 29, 2021 | Comunitatea CLCC

„Trebuie să fim realiști: aceasta este o formă de război economic”, a fost avertismentul lansat de Răzvan Pîrjol, Secretar de stat, Ministerul Economiei, referindu-se la efectele pandemiei de Covid-19, în cadrul webinarului cu tema ”Redresarea turismului românesc”, organizat de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), miercuri, 26 ianuarie.

”În această situație dezastruoasă a turismului mondial, există și o parte oarecum bună, în momentul  în care lucrurile își vor reveni, toate destinațiile rămân la un moment T0. Astăzi, fiecare destinație are șansa ei de a se promova și de a deveni o destinație sigură. Astfel, cred că și România are marea ei șansă”, a declarat Răzvan Pîrjol.

Moment de regândire și de anticipare pentru antreprenorul privat

Potrivit acestuia, nu ne putem compara cu țări mai organizate precum Germania, spre exemplu, dar forța unei țări nu se măsoară doar prin armată sau putere de cumpărare, ci și prin capacitatea de a avea o strategie pe termen lung și de a o putea implementa. ”Am observat că, în ultimii 10 ani, fiecare guvern a venit cu o strategie nouă, fără să analizeze măcar dacă cea a propusă de guvernul anterior era una bună. Acesta este un moment de regândire și de reanticipare pentru antreprenorul privat. Eu salut orice formă de solidaritate a sectorului privat, care va avea o influență pozitivă asupra sectorului public, care poate că nu înțelege că nu are timp. Banca Mondială susține că sectorul privat își va reveni abia din 2024, deci trebuie să ne gândim că este o perioadă destul de grea. Este un moment de resetare, în care, cu siguranță, unii vor plăti mai mult decât ceilalți, dar este un moment în care vor apărea noi forme de turism și noi forme de promovare”, a mai arătat reprezentantul Executivului.

Scopul întâlnirii CLCC

CLCC a organizat această nouă întâlnire a comunității, cu scopul de a analiza situația actuală a industriei turismului, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, provocările acestei perioade și soluțiile de redresare care se întrevad.

Întâlnirea a fost moderată de Constantin Rudniţchi, Director Executiv CLCC, și i-a avut ca invitați speciali pe Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dragoș Răducan, Prim-vicepreședinte FPTR, Dumitru Luca, Președinte ANAT, Doru Dragomir, Președinte, Camera de Comerț Bilaterală România–Bulgaria și Akos Molnár, Director Executiv, Tușnad SA. Pe lângă aceștia, au participat și alți specialiști din domeniul turismului, care și-au împărtășit experiența și soluțiile pe care le-au identificat pentru depășirea provocărilor pandemiei.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA