Răzvan Pîrjol, Secretar de stat, Ministerul Economiei: Trăim o formă de război economic

ian. 29, 2021 | Comunitatea CLCC

„Trebuie să fim realiști: aceasta este o formă de război economic”, a fost avertismentul lansat de Răzvan Pîrjol, Secretar de stat, Ministerul Economiei, referindu-se la efectele pandemiei de Covid-19, în cadrul webinarului cu tema ”Redresarea turismului românesc”, organizat de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), miercuri, 26 ianuarie.

”În această situație dezastruoasă a turismului mondial, există și o parte oarecum bună, în momentul  în care lucrurile își vor reveni, toate destinațiile rămân la un moment T0. Astăzi, fiecare destinație are șansa ei de a se promova și de a deveni o destinație sigură. Astfel, cred că și România are marea ei șansă”, a declarat Răzvan Pîrjol.

Moment de regândire și de anticipare pentru antreprenorul privat

Potrivit acestuia, nu ne putem compara cu țări mai organizate precum Germania, spre exemplu, dar forța unei țări nu se măsoară doar prin armată sau putere de cumpărare, ci și prin capacitatea de a avea o strategie pe termen lung și de a o putea implementa. ”Am observat că, în ultimii 10 ani, fiecare guvern a venit cu o strategie nouă, fără să analizeze măcar dacă cea a propusă de guvernul anterior era una bună. Acesta este un moment de regândire și de reanticipare pentru antreprenorul privat. Eu salut orice formă de solidaritate a sectorului privat, care va avea o influență pozitivă asupra sectorului public, care poate că nu înțelege că nu are timp. Banca Mondială susține că sectorul privat își va reveni abia din 2024, deci trebuie să ne gândim că este o perioadă destul de grea. Este un moment de resetare, în care, cu siguranță, unii vor plăti mai mult decât ceilalți, dar este un moment în care vor apărea noi forme de turism și noi forme de promovare”, a mai arătat reprezentantul Executivului.

Scopul întâlnirii CLCC

CLCC a organizat această nouă întâlnire a comunității, cu scopul de a analiza situația actuală a industriei turismului, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, provocările acestei perioade și soluțiile de redresare care se întrevad.

Întâlnirea a fost moderată de Constantin Rudniţchi, Director Executiv CLCC, și i-a avut ca invitați speciali pe Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Dragoș Răducan, Prim-vicepreședinte FPTR, Dumitru Luca, Președinte ANAT, Doru Dragomir, Președinte, Camera de Comerț Bilaterală România–Bulgaria și Akos Molnár, Director Executiv, Tușnad SA. Pe lângă aceștia, au participat și alți specialiști din domeniul turismului, care și-au împărtășit experiența și soluțiile pe care le-au identificat pentru depășirea provocărilor pandemiei.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA