„Raportarea fiscală se mută în online. Mai simplu sau mai complicat?”, tema dezbaterii CLCC din luna noiembrie

nov. 13, 2023 | Evenimente

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării vă invită la o nouă dezbatere profesională digitală JOI, 16 noiembrie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM!

Georgiana Iancu, Partener, Liderul practicii de Taxe indirecte Ernest&Young, va fi invitata lui Constantin Rudnițchi, Jurnalist la RFI Romania și va aborda subiecte diverse, precum:

✔️ E-factura, E-sigiliul, SAF-T, conectarea caselor de marcat fiscale la baza de date a ANAF. Schimbări care au avut loc sau care se vor întâmpla anul viitor.

✔️Cum poate gestiona un contribuabil toate modificările care au apărut în ultima perioada?

✔️Fac schimbările viața mai ușoară profesioniștilor? Sau înainte de a fi mai bine va fi un pic mai rău?

✔️Cum poate o companie să administreze eficient mutarea în online a înregistrărilor și raportărilor fiscale.

✔️Apare din nou tema digitalizării ANAF. Se face sau nu?

 

***

Participarea la eveniment este GRATUITĂ, prin completarea formularului de înregistrare disponibil AICI.

Detalii suplimentare regăsiți în invitația electronică ce poate fi accesată AICI.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

Raluca Micu, BNR: Avem creştere de 45% pe zona de comerţ electronic

România se află pe locul 15 în Uniunea Europeană la tranzacţiile cu cardul şi pe poziţia 14 pentru celelalte instrumente de plată digitale, conform datelor prezentate, la evenimentul dedicat Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, de către Raluca Micu, şefa Direcţiei Supraveghere Plăţi din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA