Radu Tănase, HORA România: Taxa zero pe salariul minim ar fi o gură de oxigen pentru industria hotelieră

ian. 5, 2022 | Evenimente

În 2020, industria hotelieră a avut o cădere de peste 40% a cifrei de afaceri, iar căderea din 2021 se anunță cam la același nivel. Potrivit celor prezentate de Radu Tănase în cadrul întâlnirii organizate de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, „în viitorul apropiat foarte multe companii hoteliere vor intra în insolvență”.

„Din moment ce România nu este promovată, automat nici zona hotelieră și nici zona de restaurante nu au cum să prospere. Anul 2019 a fost anul de glorie pentru industria de restaurante din România, iar în ultimii 5-10 ani această zonă a tot crescut. Pandemia nu a făcut decât să oprească acest trend, aflat în plină expansiune, iar după 2 ani de zile, cei din industria restaurantelor se întreabă dacă clienți mai au încredere în restaurante”.

Un alt subiect abordat a fost criza forței de muncă care reprezintă o problemă stringentă pentru industria Horeca, deoarece este foarte greu și costisitor să aducă personalul la același nivel de pregătire ca cel de dinaintea pandemiei.

Pentru 2022, HORA România și-a propus două lucruri mărețe: implementarea unui nou program HoReCa 20%, dar pentru anul 2021, pentru că sumele primite până acum sunt destinate exclusiv pentru anul 2020 și, cel de-al doilea lucru, legalizarea bacșișului.

Totodată, se are în vedere și lansarea campaniei de comunicare pentru susținerea celebrei taxe zero pe salariu minim. „Dacă acest program se va aplica va fi o mare gură de oxigen în industria hotelieră”, susține Radu Tănase, cofondator Calif, Condimental și Shooteria și membru în board-ul HORA.

Înregistrarea întâlnirii CLCC din luna decembrie – ECONOMIA ROMÂNEASCĂ: RETROSPECTIVĂ ȘI PROIECȚII PENTRU 2022, poate fi urmărită integral AICI.

Întâlnirea a fost organizată de Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării. Moderatorul întâlnirii, Constantin Rudnițchi – Director Executiv CLCC, i-a avut ca invitați speciali pe Laurian Lungu – Analist economic, Co-fondator Consilium Policy Advisors Group – CPAG; Doru Dragomir – Președinte Camera de Comerț Bilaterală România – Bulgaria; Adrian Sandu – Secretar General, Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM; Călin Ile – Președintele Federației Industriei Hoteliere din România – FIHR; Radu Tănase – Membru Consiliului Director HORA România; Feliciu Paraschiv – Vicepreședintele Asociației Naționale a Comercianților Mici și Mijlocii din România – ANCMMR; Raul Pop – Expert mediu, Co-Founder Coaliția pentru Economie Circulară – CERC.

CLCC reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerțului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Aceasta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Mircea Ilie, Expert Economie Circulară: SGR-ul este o soluție care trebuie încercată!

„În teorie este un sistem bun care adresează o mulțime dintre problemele pe care le-am avut până acum și încearcă să schimbe modelele pe care le-am folosit și care nu au funcționat. SGR-ul este o soluție care trebuie încercată. Categoric nu merge perfect, suntem la început și avem foarte multe lucruri de îmbunătățit”, a declarat Mircea Ilie, Expert Economie Circulară.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA