RADU TĂNASE, HORA ROMÂNIA: CREȘTEREA DE TVA DE LA 5% LA 9% SE VA REFLECTA ÎN PREȚURI

iul. 25, 2022 | Comunitatea CLCC

„Industria ospitalității deja începe să-și revină. HORA susține cu îndârjenie menținerea impozitului specific pentru codurile CAEN stipulate expres în legislație”, a afirmat vicepreședintele HORA România, Radu Tănase, în cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor.

Reglementarea bacșișului

„Pentru noi este extrem de importantă astăzi reglementarea bacșișului pentru că sunt foarte mulți bani care pot veni la bugetul de stat și, de asemenea, va fi un plus pentru angajat la venitul salarial”, a spus acesta.

Creșterea TVA-ului

Vicepreședintele HORA a adăugat că nu consideră creșterea TVA-ului „de la 5% la 9% o problemă pentru industrie, însă aceste procente se vor reflecta în prețuri. HORA luptă pentru aceste provocări și pentru a duce această industrie către niște culmi mai mari față de cele din 2019”.

Înregistrarea întâlnirii SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA FISCALĂ. CE SPUN CEI CARE PLĂTESC TAXE, IMPOZITE ȘI CONTRIBUȚII?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA