Protocol de cooperare între ICI Bucureşti şi PEFA pentru promovarea digitalizării şi sprijinirea femeilor în mediul de afaceri

oct. 28, 2024 | Noutăți

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti a semnat un protocol de cooperare cu Patronatul European al Femeilor de Afaceri (PEFA), prin care cele două organizaţii îşi propun să contribuie la dezvoltarea antreprenoriatului feminin şi susţinerea procesului de digitalizare în mediul de afaceri.

Potrivit unui comunicat al ICI Bucureşti, parteneriatul vizează crearea unui cadru de colaborare pentru promovarea accesului femeilor la oportunităţi de dezvoltare profesională în domenii precum digitalizare şi securitate cibernetică, vitale pentru competitivitatea economică actuală.

În baza acestui protocol, ICI Bucureşti va pune la dispoziţia membrilor PEFA programe de pregătire de specialitate, sesiuni de workshop-uri şi cursuri. Un alt obiectiv este acela de a oferi sprijin pentru o societate bazată pe educaţie şi informare, care să susţină atât antreprenorii, cât şi tinerii în dezvoltarea unor abilităţi de viaţă solide, încurajând decizii informate şi un viitor sănătos.

“Acest parteneriat este o dovadă a angajamentului nostru de a contribui activ la creşterea accesului la formare în digitalizare şi securitate cibernetică pentru femeile din mediul de afaceri. Împreună, sprijinim dezvoltarea unei comunităţi adaptate la cerinţele tehnologiei moderne”, a declarat Adrian-Victor Vevera, directorul general al ICI Bucureşti, citat în comunicat.

La rândul său, Andreea Negru, preşedintele PEFA, a precizat că iniţiativa va permite membrilor patronatului să adopte soluţii tehnologice de ultimă generaţie, să reducă decalajul digital şi să îşi dezvolte afacerile într-un mod sustenabil.

“Într-un context în care digitalizarea nu este doar o opţiune, ci o necesitate pentru afacerile care doresc să fie competitive în piaţa globală, colaborarea cu ICI reprezintă un pas esenţial în misiunea noastră de a sprijini mediul de afaceri şi de a le oferi acces la cele mai noi instrumente digitale. Această iniţiativă va permite membrilor noştri să adopte soluţii tehnologice de ultimă generaţie, să reducă decalajul digital şi să îşi dezvolte afacerile într-un mod sustenabil. De asemenea, împreună cu ICI vom demara campanii de conştientizare, la nivel naţional, prin care vom aborda teme esenţiale pentru o construcţie durabilă şi o economie modernă”, a declarat Andreea Negru, preşedintele PEFA.

Protocolul de colaborare dintre ICI Bucureşti şi PEFA reprezintă o etapă importantă în sprijinirea digitalizării mediului de afaceri şi în promovarea antreprenoriatului feminin. Prin intermediul acestei iniţiative, ambele organizaţii îşi propun să contribuie la consolidarea unui mediu economic inclusiv şi competitiv, bazat pe competenţe digitale şi inovare. Parteneriatul va deschide noi oportunităţi pentru femeile antreprenor, sprijinindu-le în dobândirea unor abilităţi esenţiale în era digitală şi promovând astfel dezvoltarea sustenabilă a afacerilor, se precizează în comunicat.

Sursă foto: Facebook, ICI București

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA