Mihai Bundoi, Philip Morris România: Prin știință construim un viitor fără fum

mai 29, 2023 | Noutăți

Produsele din tutun încălzit sunt o gamă de produse relativ noi. Acestea au fost dezvoltate și evaluate pentru a reduce riscurile asociate fumatului și se adresează adulților care altfel ar continua să fumeze. Totuși, cea mai bună alegere rămâne renunțarea completă la țigări și nicotină, conform celor transmise de Mihai Bundoi, Head od Scientific & Medical Affairs Philip Morris România.

Spre deosebire de țigări, aceste produse încălzesc tutunul fără să-l ardă. Astfel se degajă un aerosol care conține nicotină, precum și niveluri mult mai scăzute de substanțe chimice nocive decât în cazul fumului de țigară.

Din punct de vedere științific, aerosolul este definit ca fiind o suspensie de particule lichide sau solide într-un gaz. Conform aceste definiții, atât fumul, cât și vaporii sunt aerosoli, dar diferența dintre ele constă în tipul particulelor aflate în suspensie. În timp ce vaporii conțin doar particule lichide, fumul conține atât particule lichide, cât și particule solide de carbon rezultate în urma arderiiExpunerea la aceste particule solide rezultate în urma arderii este extrem de periculoasă, acestea fiind responsabile de apariția unor boli grave asociate fumatului.

Știința se bazează pe date, iar datele arată că fumul de țigară este o amenințare pentru sănătatea și viața fumătorilor. Philip Morris International a ales să investească într-un viitor fără fum, iar în această misiune, aliatul principal este știința, pentru că este vital ca alternativele fără fum să fie evaluate și validate științific. Consumatorii și autoritățile de reglementare, deopotrivă, merită informații precise și corecte, fundamentate științific, astfel încât să poată lua decizii în cunoștință de cauză.

Compania a dezvoltat capacități de evaluare științifică de clasă mondială, inclusiv toxicologice și clinice, face permanent cercetări comportamentale extinse și studii de piață, inclusiv cercetări privind modul în care fumătorii percep riscul unui produs și modul în care folosesc un produs fără fum în condiții reale. Prin aceste studii ne asigurăm că persoanele care nu au fumat niciodată și cele care au renunțat înțeleg că produsele fără fum nu le sunt destinate. Scopul este să înțelegem cu toții mai bine potențialul unui produs fără fum de a aduce beneficii sănătății publice.

Echipa de cercetare și dezvoltare include peste 980 de oameni de știință, ingineri, tehnicieni și personal de asistență de talie mondială, care acoperă aproximativ 30 de discipline, inclusiv știința materialelor, electronica de larg consum, cercetare clinică și toxicologia sistemelor. Programul de cercetare este inspirat de practicile industriei farmaceutice. Programul de evaluare este complex și începe cu dezvoltarea inițială a produsului, continuă cu studiile de laborator și cercetarea clinică și se încheie cu monitorizarea utilizării pe piață a produselor fără fum. Din anul 2008 și până în prezent, PMI a publicat rezultatele cercetărilor în peste 450 de publicații știinífice și cărți, iar cercetătorii din echipă și-au prezentat și continuă să își prezinte concluziile la numeroase evenimente științifice, precum și autorităților de reglementare din întreaga lume.

Datele noastre științifice sunt verificate și evaluate permanent  de către experți independenți. Până în prezent, peste 50 de studii si evaluări independente, inclusiv de la autorități guvernamentale din SUA, UK, Olanda sau Germania, au confirmat constatări importante ale cercetării PMI. În 7 iulie 2020, Administrația pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA) a autorizat comercializarea sistemului de încălzire a tutunului IQOS ca produs din tutun cu risc modificat (MRTP) și a concluzionat că sistemul IQOS încălzește tutunul, dar nu îl arde, ceea ce reduce semnificativ nivelurile de substanțe nocive și potențial nocive.

Renunțarea la tutun și la consumul de nicotină elimină complet expunerea la aceste substanțe toxice și este cu siguranță cea mai bună modalitate pentru un fumător de a reduce riscul de boli asociate fumatului. Realitatea este, însă, că mulți fumători nu se lasă. Pe aceștia îi încurajăm să facă o schimbare și să treacă la produsele care încălzesc tutunul.

Mai multe informații despre știința PMI găsiți pe  PMIScience.com.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Luisiana Dobrinescu, despre declararea codului UIT: Dacă este și o diferență de 10 secunde, se emite procesul verbal de sancționare

„Confiscarea se face foarte ușor. Nu marfa se confiscă, ci contravaloarea mărfii. Există personal al Antifraudei care verifică din birou data, ora și minutul de intrare în țară a vehiculului, cu data, ora și minutul declarării codului UIT. Dacă este și o diferență de 10 secunde, o oră sau două, se emite procesul verbal de sancționare”, a afirmat Luisiana Dobrinescu, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA.

Sînziana Radu, (EY): Rațiunea implementării sistemului RO e-Transport necesită o colaborare din partea mediului de afaceri, dar și o înțelegere corectă și completă a cerințelor de raportare

„Rațiunea implementării acestui sistem necesită, în mod evident, o colaborare din partea mediului de afaceri, dar și o înțelegere corectă și completă a cerințelor de raportare. Pe cât vedem de necesară asigurarea unei colectări eficiente a taxelor și impozitelor, pe atât de multe provocări aduce acest sistem la nivelul mediului de afaceri, care depune eforturi considerabile pentru a se conforma acestei cerințe impuse de autorități”, a declarat Sînziana Radu, Manager Taxe indirecte, Ernst&Young (EY).

Dan Schwartz, consultant fiscal: Reglementările fiscale ce au fost lansate pe piaţă în regim de urgenţă sunt lucruri făcute foarte repede, fără o consultare cu mediul de afaceri

„Reglementările fiscale ce au fost lansate pe piaţă în regim de urgenţă sunt lucruri făcute foarte repede, fără o consultare cu mediul de afaceri, iar în loc să stăm la coadă pentru a depune un formular la un ghişeu ANAF, stăm la coadă online ca să furnizăm informaţiile solicitate, pentru că sistemele se blochează”, a declarat Dan Schwartz, consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Ştefan-Radu Oprea: Buget de 440 milioane de euro la Start-Up Nation, în 2024; programul ”Femei Antreprenor” ar putea debuta pe 30 iulie

Programul Start-Up Nation va continua şi în acest an, cu un buget din fonduri europene de peste 440 milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iulie ar urma să demareze şi Programul “Femei Antreprenor”, a declarat la evenimentul de lansare a unei noi ediţii a “Cartei Albe a IMM-urilor din România”, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

„Invazie de E-uri în fiscalitate. Cum se adaptează antreprenorii, companiile și profesioniștii la digitalizarea raportărilor fiscale”, o nouă dezbatere marca CLCC

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării te invită la o nouă dezbatere profesională digitală, cu titlul „Invazie de E-uri în fiscalitate. Cum se adaptează antreprenorii, companiile și profesioniștii la digitalizarea raportărilor fiscale”. Cea de-a șasea dezbatere din acest an se va desfășura JOI, 18 iulie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA