Philip Morris International – prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație

mai 23, 2023 | Noutăți

Tutunul nu este o descoperire recentă. Dimpotrivă. Doar modurile în care a fost utilizat de-a lungul timpului s-au schimbat. Dacă într-un trecut foarte îndepărtat fruzele de tutun erau întrebuințate în ritualuri religioase sau în scopuri terapeutice, abia după expedițiile lui Columb planta a început să fie folosită în pipe, trabucuri și tutun.

Pe măsură ce știința a înregistrat progrese, omenirea a început să înțeleagă în ce măsură consumul de tutun afectează organismul. Specialiștii au ajuns, astfel, la concluzia că cel mai mare rău nu îl reprezintă nicotina, așa cum s-a crezut multă vreme, ci arderea. Fumul produs în urma combustiei este un amestec complex de mii de substanțe chimice, care variază calitativ și cantitativ în funcție de materia care este arsă și de temperatura la care se produce arderea. Inhalarea acelor particule de dimensiuni foarte mici, extrem de iritante, produce inflamație la nivelul căilor respiratorii, inflamație care în timp se cronicizează și creează un teren propice apariției altor boli, inclusiv a cancerelor. Expunerea la fumul de țigară este periculoasă și poate fi letală.

Tot  progresele științifice au dus la dezvoltarea unor alternative mai puțin periculoase la fumat, iar Philip Morris International (PMI) a fost prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație. Pionier în cercetarea și dezvoltarea produselor fără fum la nivel global, compania a investit peste 1 miliard de dolari în cei 30 de ani de prezență în România. În 1993, a înființat filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, cu o investiție de 600 milioane de dolari.

Construirea unui viitor fără fum este cea mai mare provocare din istoria companiei. Viziunea PMI este să înlocuiască fiecare țigară cu produse fără fum care, deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o alegere mult mai bună decât continuarea fumatului. Ca să atingă această ambiție, știința și tehnologia sunt esențiale și factorii cheie. Tehnologia permite dezvoltarea și introducerea pe piață a produselor inovatoare agreate de adulții fumători pe care să-i ajute să renunțe complet la țigări. Știința oferă dovezi că un produs este de fapt o alternativă mai puțin dăunătoare la fumat și în ce măsură un astfel de produs va reduce riscul și daunele bolilor asociate cu fumatul, cum ar fi bolile cardiovasculare sau boala pulmonară obstructivă cronică.

Peste 10,5 miliarde de dolari au fost investiți în dezvoltarea, fundamentarea științifică, comercializarea și fabricarea de produse fără fum, o alegere mai bună pentru milioanele de adulți care altfel ar continua să fumeze. Din această sumă, 120 de milioane USD au fost utilizați în construcția centrului de cercetare și dezvoltare, The Cube, situată în Neuchâtel, Elveția, care se concentrează exclusiv pe alternative fără fum.

Azi, portofoliul Philip Morris International include produse care nu ard tutunul, produse cu vapori care conțin nicotină și produse cu nicotină pentru uz oral, produse care au potențialul să reducă riscurile asociate fumatului. La finalul anului 2022, peste 400.000 de fumători adulți din România făcuseră tranziția la aceste produse fără fum.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA