Emma Zeicescu, Philip Morris România: Construim un viitor fără fum

mart. 23, 2023 | Comunitatea CLCC

Un articol de Emma Zeicescu, Director Communications Philip Morris România

Inovația este motorul transformării și dezvoltării. Philip Morris International (PMI) este o companie internațională de top din industria tutunului care  și-a propus să construiască un viitor fără fum și să își extindă, pe termen lung, portofoliul cu produse din afara sectorului de produse care conțin tutun sau nicotină.

Portofoliul actual de produse al companiei constă, în principal, în țigări și produse fără fum, inclusiv produse care încălzesc tutunul (heat-not-burn), produse cu nicotină pentru uz oral sau produse cu vapori cu conținut de nicotină.

Din 2008, PMI a investit peste 10.5 miliarde USD pentru a dezvolta, fundamenta științific și comercializa produse inovatoare fără fum pentru adulții care altfel ar continua să fumeze, cu scopul de a opri complet vânzarea țigărilor. Pentru aceasta au fost construite capacități de evaluare științifică de nivel mondial, în special în domeniile toxicologiei sistemelor preclinice, cercetării clinice și comportamentale, cât și studii ulterioare introducerii pe piață.

În 31 decembrie 2022, produsele fără fum dezvoltate de PMI erau disponibile pentru vânzare în 73 de piețe, iar PMI estimează că aproximativ 17,8 milioane de adulți din întreaga lume au trecut deja la produsele fără fum ale companiei și au renunțat la fumat. Produsele fără fum au reprezentat aproximativ 32% din veniturile nete totale ale PMI pentru întregul an 2022.

Philip Morris România

În România compania este prezentă din 1993, an în care a fost înființată filiala locală, iar în 1997 a demarat construcția fabricii din Otopeni, etapă ce a fost finalizată în anul 2000. Din 2017 aceasta a fost transformată într-o fabrică de ultimă generație pentru produsele din tutun încălzit, în urma unei investiții de 600 milioane de dolari.

Viziunea Philip Morris România este să înlocuiască țigările cu produse fără fum, care deși nu sunt lipsite de riscuri, sunt o soluție mai bună decât continuarea fumatului. Tocmai de aceea compania vine  în întâmpinarea nevoilor consumatorilor adulți din România cu un portofoliu variat de produse care au potențialul de a reduce riscurile asociate fumatului, fie produse din tutun care nu arde sau produse care conțin nicotină. La finalul anului anului 2022 peste 400.000 de români au ales produsele fără fum ale companiei.

Viziunea unui viitor fără fum – o oportunitate pentru fumătoriI adulți și sănătatea publică

Cel mai bun lucru pe care îl pot face fumătorii este să renunțe complet la fumat, dar realitatea e că mulți nu o fac. Se estimează că în prezent în lume sunt peste 1 miliard de fumători, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a estimat că vor continua să fie peste 1 miliard de fumători și în 2025. Acești oameni merită un abordare pragmatică și o soluție rațională care să îi îndepărteze de țigări.

Astăzi, această soluție există. Marea majoritate a compușilor nocivi din fumul de țigară asociați cu bolile legate de fumat sunt generați prin ardere. Produsele care elimină arderea, cum ar fi țigările electronice și produsele din tutun încălzit, sunt o alternativă mult mai bună la continuarea fumatului.

Ne bazăm pe știință și inovație – țigările electgronice și produsele din tutun încălzit, care au potențialul de a reduce daunele cauzate de fumatul de țigări, reprezintă oportunitatea de sănătate publică a acestui secol.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA