Oana Botolan Datki, Managing Partner, Cteam România: În continuare sunt creșteri de salarii în piață

mai 10, 2023 | Comunitatea CLCC

Anul acesta, 2023, este un an special pe piața muncii, pentru că vine cu o continuare, o transformare postpandemică, cu provocări, probleme, greutăți, iar, în ceea ce privește recrutarea, vine cu un paradox: pe de-o parte există deficit de forță de muncă și pe de altă parte oamenii își pierd jobul, din cauza reducerilor de business, reducerilor de costuri etc. Este descrierea făcută pieței muncii de Oana Botolan Datki, Managing Partner, Cteam România, în cadrul ultimei ediții a Dezbaterii Profesionale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, desfășurate online, pe 27 aprilie. Tema discuțiilor a fost ”Piața muncii, între deficit și înnoirea legislației”.

Potrivit Oanei Botolan Datki, în continuare sunt creșteri de salarii în piață, în ciuda instabilității pieței.

”Se face în continuare recrutare, în special în zona IT, iar angajații își calculează mai bine mișcările în sensul că vor cântări foarte multe detalii legate de o nouă ofertă de job, iar așteptările financiare vor fi mai mari. În continuare sunt creșteri de salarii în piață, în continuare sunt mișcări din punctul acesta de vedere și în acest caz 2023 nu vine cu ceva nou ci vine cu o continuare – în continuare cresc salariile, candidații vor avea așteptări mari financiare, angajatorii în continuare vor face acest dans între nevoia de a ne aduce oamenii în companie și de a-i păstra pe cei existenți în paralel cu reducerile de costuri”, a explicat reprezentanta Cteam România.

Transparentizarea salariilor

Aceasta a vorbit și despre transparentizarea salariilor, ceea ce duce spre ”nevoia angajatorilor de a-și face ordine în propria companie, cât și de a aborda lucrurile din ce în ce mai sofisticat”.

Din tabloul muncii nu lipsesc nici restructurările care ”se fac deoarece ținând cont de faptul că, creșterea economică a încetinit, sunt industrii, business-uri, afaceri care funcționează și altele care nu funcționează”, potrivit Oanei Botolan Datki.

***

Înregistrarea întâlnirii „Piața muncii, între deficit și înnoirea legislației”, poate fi urmărită integral, AICI.

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA

INTERVIURI / VIDEO

ARTICOLE RECENTE

Prin știință construim un viitor fără fum

Produsele din tutun încălzit sunt o gamă de produse relativ noi. Acestea au fost dezvoltate și evaluate pentru a reduce riscurile asociate fumatului și se adresează adulților care altfel ar continua să fumeze. Totuși, cea mai bună alegere rămâne renunțarea completă la țigări și nicotină.

Philip Morris International – prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație

Tutunul nu este o descoperire recentă. Dimpotrivă. Doar modurile în care a fost utilizat de-a lungul timpului s-au schimbat. Dacă într-un trecut foarte îndepărtat fruzele de tutun erau întrebuințate în ritualuri religioase sau în scopuri terapeutice, abia după expedițiile lui Columb planta a început să fie folosită în pipe, trabucuri și tutun.

In vino veritas – mituri despre vin

Când ești la început în lumea vinului vei afla tot felul de lucruri despre vin. Oare sunt adevărate toate informațiile care ajung la tine? Pivot Noir demontează o parte dintre cele mai des întâlnite mituri despre vin, care încă sunt crezute, chiar dacă s-au dovedit a fi neadevărate.

Prețul pentru o sticlă de vin bun. Cât de mult contează?

S-a întâmplat să fii dezamăgit de un vin prestigios de 200 lei și din contră, altădată ai calificat ca excelent un vin anonim de 75 lei? Este prețul întotdeauna reflecția calității? Pivot Noir vine cu răspunsul și ne explică de ce unele vinuri sunt mai scumpe decât...