Oana Botolan Datki, Managing Partner, Cteam România: În continuare sunt creșteri de salarii în piață

mai 10, 2023 | Comunitatea CLCC

Anul acesta, 2023, este un an special pe piața muncii, pentru că vine cu o continuare, o transformare postpandemică, cu provocări, probleme, greutăți, iar, în ceea ce privește recrutarea, vine cu un paradox: pe de-o parte există deficit de forță de muncă și pe de altă parte oamenii își pierd jobul, din cauza reducerilor de business, reducerilor de costuri etc. Este descrierea făcută pieței muncii de Oana Botolan Datki, Managing Partner, Cteam România, în cadrul ultimei ediții a Dezbaterii Profesionale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, desfășurate online, pe 27 aprilie. Tema discuțiilor a fost ”Piața muncii, între deficit și înnoirea legislației”.

Potrivit Oanei Botolan Datki, în continuare sunt creșteri de salarii în piață, în ciuda instabilității pieței.

”Se face în continuare recrutare, în special în zona IT, iar angajații își calculează mai bine mișcările în sensul că vor cântări foarte multe detalii legate de o nouă ofertă de job, iar așteptările financiare vor fi mai mari. În continuare sunt creșteri de salarii în piață, în continuare sunt mișcări din punctul acesta de vedere și în acest caz 2023 nu vine cu ceva nou ci vine cu o continuare – în continuare cresc salariile, candidații vor avea așteptări mari financiare, angajatorii în continuare vor face acest dans între nevoia de a ne aduce oamenii în companie și de a-i păstra pe cei existenți în paralel cu reducerile de costuri”, a explicat reprezentanta Cteam România.

Transparentizarea salariilor

Aceasta a vorbit și despre transparentizarea salariilor, ceea ce duce spre ”nevoia angajatorilor de a-și face ordine în propria companie, cât și de a aborda lucrurile din ce în ce mai sofisticat”.

Din tabloul muncii nu lipsesc nici restructurările care ”se fac deoarece ținând cont de faptul că, creșterea economică a încetinit, sunt industrii, business-uri, afaceri care funcționează și altele care nu funcționează”, potrivit Oanei Botolan Datki.

***

Înregistrarea întâlnirii „Piața muncii, între deficit și înnoirea legislației”, poate fi urmărită integral, AICI.

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA