Majoritatea specialiştilor de HR se aşteaptă la un număr mare de modificări legislative în domeniu, în 2024

iul. 10, 2024 | Noutăți

Şase din zece (60%) specialişti de Resurse Umane (HR) sunt îngrijoraţi de frecvenţa schimbărilor legislative, iar o pondere şi mai mare (80%) se aşteaptă, în 2024, la un număr la fel de mare de modificări legislative, precum în anii anteriori, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate.

Potrivit cercetării Romanian Software, intitulată “Strategii de HR în 2024: Conformitate legislativă şi eficienţă în salarizare şi administrare de personal”, în ceea ce priveşte frecvenţa schimbărilor legislative în zona de HR, 29% dintre respondenţi s-au declarat neutri şi doar 10% nu au griji legate de acest aspect. Cu toate acestea, cei mai mulţi specialişti de Resurse Umane (60%) şi-au exprimat îngrijorarea privind dificultatea de a implementa modificările apărute în legislaţie.

De asemenea, 80% dintre cei chestionaţi se aşteaptă la un număr similar de modificări legislative, în acest an faţă de anii precedenţi, în timp ce 13% au o opinie neutră, iar 6% sunt în dezacord.

Peste jumătate din totalul celor intervievaţi (55,1%) consideră implementarea corectă a modificărilor legislative drept cea mai mare dificultate, indicând lipsa de resurse şi claritate.

Totodată, 53,1% subliniază importanţa respectării termenelor legale, sugerând presiunea autorităţilor şi necesitatea adaptării rapide a proceselor interne. În final, 49,2% dintre aceştia cataloghează ca dificilă bugetarea eficientă a resurselor umane, din cauza incertitudinii impactului legislativ asupra bugetelor şi a dificultăţii realizării proiecţiilor financiare.

În ceea ce priveşte situaţia în Departamentul HR, analiza citată arată că doar 38% dintre specialişti se simt încrezători în capabilităţile interne în faţa legislaţiei în continuă schimbare. Mai mult, 32,5% recunosc lipsa angajaţilor specializaţi necesari pentru a monitoriza, evalua şi implementa aceste schimbări.

În viziunea experţilor din domeniu, o alternativă de adaptare în faţa modificărilor legislative este formarea angajaţilor din afara departamentului (23%).

Studiul Romanian Software, care are la bază răspunsurile reprezentanţilor HR din 300 de companii româneşti, companii de toate dimensiunile, atât din Bucureşti, cât şi din celelalte oraşe ale ţării, şi-a propus nu doar să realizeze o radiografie a pieţei muncii, ci şi să ofere soluţii concrete specialiştilor din domeniu de a se adapta într-o piaţă a muncii cu legislaţie schimbătoare. AGERPRES

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Luisiana Dobrinescu, despre declararea codului UIT: Dacă este și o diferență de 10 secunde, se emite procesul verbal de sancționare

„Confiscarea se face foarte ușor. Nu marfa se confiscă, ci contravaloarea mărfii. Există personal al Antifraudei care verifică din birou data, ora și minutul de intrare în țară a vehiculului, cu data, ora și minutul declarării codului UIT. Dacă este și o diferență de 10 secunde, o oră sau două, se emite procesul verbal de sancționare”, a afirmat Luisiana Dobrinescu, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA.

Sînziana Radu, (EY): Rațiunea implementării sistemului RO e-Transport necesită o colaborare din partea mediului de afaceri, dar și o înțelegere corectă și completă a cerințelor de raportare

„Rațiunea implementării acestui sistem necesită, în mod evident, o colaborare din partea mediului de afaceri, dar și o înțelegere corectă și completă a cerințelor de raportare. Pe cât vedem de necesară asigurarea unei colectări eficiente a taxelor și impozitelor, pe atât de multe provocări aduce acest sistem la nivelul mediului de afaceri, care depune eforturi considerabile pentru a se conforma acestei cerințe impuse de autorități”, a declarat Sînziana Radu, Manager Taxe indirecte, Ernst&Young (EY).

Dan Schwartz, consultant fiscal: Reglementările fiscale ce au fost lansate pe piaţă în regim de urgenţă sunt lucruri făcute foarte repede, fără o consultare cu mediul de afaceri

„Reglementările fiscale ce au fost lansate pe piaţă în regim de urgenţă sunt lucruri făcute foarte repede, fără o consultare cu mediul de afaceri, iar în loc să stăm la coadă pentru a depune un formular la un ghişeu ANAF, stăm la coadă online ca să furnizăm informaţiile solicitate, pentru că sistemele se blochează”, a declarat Dan Schwartz, consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Ştefan-Radu Oprea: Buget de 440 milioane de euro la Start-Up Nation, în 2024; programul ”Femei Antreprenor” ar putea debuta pe 30 iulie

Programul Start-Up Nation va continua şi în acest an, cu un buget din fonduri europene de peste 440 milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iulie ar urma să demareze şi Programul “Femei Antreprenor”, a declarat la evenimentul de lansare a unei noi ediţii a “Cartei Albe a IMM-urilor din România”, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

„Invazie de E-uri în fiscalitate. Cum se adaptează antreprenorii, companiile și profesioniștii la digitalizarea raportărilor fiscale”, o nouă dezbatere marca CLCC

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării te invită la o nouă dezbatere profesională digitală, cu titlul „Invazie de E-uri în fiscalitate. Cum se adaptează antreprenorii, companiile și profesioniștii la digitalizarea raportărilor fiscale”. Cea de-a șasea dezbatere din acest an se va desfășura JOI, 18 iulie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM.

Ministerul Finanţelor: În forma actuală legislaţia e-Factura respectă GDPR

Legislaţia e-Factura în forma actuală respectă Regulamentul UE 2016/679 (GDPR), dar Ministerul Finanţelor explorează modalităţi prin care datele cu caracter personal regăsite pe factura electronică să fie convertite într-o formă de identificare fiscală care să nu permită corelarea directă cu identitatea persoanei pentru care s-a emis factura, conform unui comunicat de presă.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA