ION LUNGU, ASOCIAȚIA FUNIZORILOR DE ENERGIE ELECTRICĂ DIN ROMÂNIA (AFEER): NU EXISTĂ O STABILITATE LEGISLATIVĂ ÎN SISTEMUL DE IMPOZITARE

iul. 25, 2022 | Comunitatea CLCC

„În lipsa stabilității și a unei predictibilități, viața oricărui operator dintr-o piață, în cazul de față piața energiei electrice, nu este una deloc ușoară”, a afirmat Ion Lungu – Director executiv AFEER, în cadrul dezbaterii profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor.

Problema comunicării informațiilor

„Comunicarea este importantă în orice piață și este necesar ca informațiile să fie bazate pe fapte reale iar ulterior să se și aplice. În ceea ce privește furnizorii de energie electrică, pe lângă taxele care se plătesc către stat, există și alte mecanisme cunoscute ca mecanisme suport precum certificatele verzi sau taxa de cogenerare”, a adăugat Ion Lungu.

„Din fericire, acciza este reglementată la nivel european și nici nu este o valoare mare, însă nu este de neglijat”, a mai spus acesta.

Certificate de emisie și de carbon

Ion Lungu a menționat că aceste certificate au avut o evoluție fulminantă în domeniul producției, reprezentând o sumă importantă. Cu toate acestea, “tentația de a introduce taxe bazate pe cifra de afaceri din nefericire, în ultima vreme, s-a extins și la amenzi, lucru care produce o perturbare gravă a activității”, a atenționat directorul executiv.

„Legat de taxa de solidaritate aplicată companiilor mari cu cifra de afacere substanțială este greu de spus cât este de oportună, însă lucrurile trebuie foarte clar prevăzute, atât din punctul de vedere a ceea ce se dorește, cât și a modului de stabilire”, a concluzionat Ion Lungu.

Înregistrarea întâlnirii SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA FISCALĂ. CE SPUN CEI CARE PLĂTESC TAXE, IMPOZITE ȘI CONTRIBUȚII?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA