GILDA LAZĂR: INDUSTRIA TUTUNULUI ESTE CEA MAI SOLIDARĂ DINTRE TOATE INDUSTRIILE

iul. 29, 2022 | Comunitatea CLCC

În cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor, Gilda Lazăr – Head of Corporate Affairs & Communications – JTI România a susținut că industria tutunului rămâne un pilon principal, când vine vorba de veniturile bugetare.

„Contribuția unei singure companii la PIB este de 0,5 %. Predictibilitatea nu aduce doar contribuții la stat, ci și investiții suplimentare din partea companiilor”, a afirmat Gilda Lazăr.

Aceasta a adăugat că „În anul 2020 industria tutunului a plătit taxe către stat în valoare de 17,5 miliarde de lei, cam tot atât cât a costat lupta pandemiei în anul respectiv”.

Industria tutunului nu se opune reglementărilor

Însă un lucru important este „să se știe din timp reglementările noi și să fie discutate, să putem avea un dialog cu autoritățile”.

„Dorim ca această piață să fie una concurențială și să avem acces să vindem produse legale într-o piață legală, astfel încât să putem colecta și plăti taxele, iar, pentru acest lucru, avem nevoie de predictibilitate fiscală și stabilitate legislativă”, a încheiat Gilda.

Înregistrarea întâlnirii SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA FISCALĂ. CE SPUN CEI CARE PLĂTESC TAXE, IMPOZITE ȘI CONTRIBUȚII?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA