În cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor, Gilda Lazăr – Head of Corporate Affairs & Communications – JTI România a susținut că industria tutunului rămâne un pilon principal, când vine vorba de veniturile bugetare.
„Contribuția unei singure companii la PIB este de 0,5 %. Predictibilitatea nu aduce doar contribuții la stat, ci și investiții suplimentare din partea companiilor”, a afirmat Gilda Lazăr.
Aceasta a adăugat că „În anul 2020 industria tutunului a plătit taxe către stat în valoare de 17,5 miliarde de lei, cam tot atât cât a costat lupta pandemiei în anul respectiv”.
Industria tutunului nu se opune reglementărilor
Însă un lucru important este „să se știe din timp reglementările noi și să fie discutate, să putem avea un dialog cu autoritățile”.
„Dorim ca această piață să fie una concurențială și să avem acces să vindem produse legale într-o piață legală, astfel încât să putem colecta și plăti taxele, iar, pentru acest lucru, avem nevoie de predictibilitate fiscală și stabilitate legislativă”, a încheiat Gilda.
Înregistrarea întâlnirii SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA FISCALĂ. CE SPUN CEI CARE PLĂTESC TAXE, IMPOZITE ȘI CONTRIBUȚII?, poate fi urmărită integral AICI.
Dezbatere digitală marca CLCC
Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.