GILDA LAZĂR: INDUSTRIA TUTUNULUI ESTE CEA MAI SOLIDARĂ DINTRE TOATE INDUSTRIILE

iul. 29, 2022 | Comunitatea CLCC

În cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor, Gilda Lazăr – Head of Corporate Affairs & Communications – JTI România a susținut că industria tutunului rămâne un pilon principal, când vine vorba de veniturile bugetare.

„Contribuția unei singure companii la PIB este de 0,5 %. Predictibilitatea nu aduce doar contribuții la stat, ci și investiții suplimentare din partea companiilor”, a afirmat Gilda Lazăr.

Aceasta a adăugat că „În anul 2020 industria tutunului a plătit taxe către stat în valoare de 17,5 miliarde de lei, cam tot atât cât a costat lupta pandemiei în anul respectiv”.

Industria tutunului nu se opune reglementărilor

Însă un lucru important este „să se știe din timp reglementările noi și să fie discutate, să putem avea un dialog cu autoritățile”.

„Dorim ca această piață să fie una concurențială și să avem acces să vindem produse legale într-o piață legală, astfel încât să putem colecta și plăti taxele, iar, pentru acest lucru, avem nevoie de predictibilitate fiscală și stabilitate legislativă”, a încheiat Gilda.

Înregistrarea întâlnirii SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA FISCALĂ. CE SPUN CEI CARE PLĂTESC TAXE, IMPOZITE ȘI CONTRIBUȚII?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Mircea Ilie, Expert Economie Circulară: SGR-ul este o soluție care trebuie încercată!

„În teorie este un sistem bun care adresează o mulțime dintre problemele pe care le-am avut până acum și încearcă să schimbe modelele pe care le-am folosit și care nu au funcționat. SGR-ul este o soluție care trebuie încercată. Categoric nu merge perfect, suntem la început și avem foarte multe lucruri de îmbunătățit”, a declarat Mircea Ilie, Expert Economie Circulară.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA