George Butunoiu, Expert în recrutare: Angajatorii ar trebui să devină cât mai puțin dependenți de angajați

mai 4, 2022 | Evenimente

În luna aprilie, comunitatea CLCC s-a reunit în mediul online pentru o dezbatere despre criza forței de muncă, în contextul post-pandemic, dar și despre soluțiile care se întrevăd.

Moderatorul întâlnirii, CONSTANTIN RUDNIȚCHI – Director Executiv CLCC, i-a avut ca invitați speciali pe: OANA BOTOLAN DATKI – Managing Partner Cteam România; GEORGE BUTUNOIU – Expert în recrutare; RADU TĂNASE – Vicepreședinte HORA România; RĂZVAN NICULESCU ARON – Vicepreședinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); FELICIU PARASCHIV – Vicepreședinte Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR).

George Butunoiu, expert în recrutare de peste 30 de ani, invitat special al întâlnirii CLCC, a remarcat că între angajați și angajatori există un sentiment de antipatie reciprocă: angajatorii se plâng de angajați și invers.

Mai mult, în pandemie, relația dintre angajați și angajatori s-a deteriorat și mai tare acesta sugerează că, pentru a avea un business solid, angajatorii trebuie să devină cât mai puțin dependenți de angajați. În acest sens expertul în recrutare le propune angajatorilor ca primă soluție, stabilirea unor proceduri clare, implementarea tehnologiilor, automatizarea serviciilor, pentru a nu mai depinde atât de mult de oameni.

Un alt aspect important pe care l-a afirmat George Butunoiu în cadrul întâlnirii a fost faptul că nu este nevoie doar de oameni calificați pe piața muncii, poate exista „un procentaj mic de oameni calificați, care să-i învețe și pe ceilalți. Ne putem asigura, deci, afacerea și cu puțini oameni cu experiență, căci aceștia pot învăța în ritm accelerat meseria. Soluția este să putem angaja oameni necalificați sau cu calificare minimă, cu proceduri și sisteme bine puse la punct. Găsim, astfel, mai ușor angajați, iar, în cazul unei pierderi a unei persoane, firma nu va da faliment”, a concluzionat expertul în recrutare, George Butunoiu.

Înregistrarea dezbaterii digitale Pandemia trece, criza forței de muncă rămâne, poate fi urmărită integral AICI.

CLCC reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerțului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Aceasta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA