George Butunoiu, Expert în recrutare: Angajatorii ar trebui să devină cât mai puțin dependenți de angajați

mai 4, 2022 | Evenimente

În luna aprilie, comunitatea CLCC s-a reunit în mediul online pentru o dezbatere despre criza forței de muncă, în contextul post-pandemic, dar și despre soluțiile care se întrevăd.

Moderatorul întâlnirii, CONSTANTIN RUDNIȚCHI – Director Executiv CLCC, i-a avut ca invitați speciali pe: OANA BOTOLAN DATKI – Managing Partner Cteam România; GEORGE BUTUNOIU – Expert în recrutare; RADU TĂNASE – Vicepreședinte HORA România; RĂZVAN NICULESCU ARON – Vicepreședinte Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); FELICIU PARASCHIV – Vicepreședinte Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România (ANCMMR).

George Butunoiu, expert în recrutare de peste 30 de ani, invitat special al întâlnirii CLCC, a remarcat că între angajați și angajatori există un sentiment de antipatie reciprocă: angajatorii se plâng de angajați și invers.

Mai mult, în pandemie, relația dintre angajați și angajatori s-a deteriorat și mai tare acesta sugerează că, pentru a avea un business solid, angajatorii trebuie să devină cât mai puțin dependenți de angajați. În acest sens expertul în recrutare le propune angajatorilor ca primă soluție, stabilirea unor proceduri clare, implementarea tehnologiilor, automatizarea serviciilor, pentru a nu mai depinde atât de mult de oameni.

Un alt aspect important pe care l-a afirmat George Butunoiu în cadrul întâlnirii a fost faptul că nu este nevoie doar de oameni calificați pe piața muncii, poate exista „un procentaj mic de oameni calificați, care să-i învețe și pe ceilalți. Ne putem asigura, deci, afacerea și cu puțini oameni cu experiență, căci aceștia pot învăța în ritm accelerat meseria. Soluția este să putem angaja oameni necalificați sau cu calificare minimă, cu proceduri și sisteme bine puse la punct. Găsim, astfel, mai ușor angajați, iar, în cazul unei pierderi a unei persoane, firma nu va da faliment”, a concluzionat expertul în recrutare, George Butunoiu.

Înregistrarea dezbaterii digitale Pandemia trece, criza forței de muncă rămâne, poate fi urmărită integral AICI.

CLCC reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerțului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Aceasta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

„Sunt anumite zone de comerț, chiar anumite hipermarketuri care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri, care nu știu dacă se încadrează neapărat la contrabandă, fiindcă contrabanda înseamnă și o parte de infracțiune cu privire la neplata unor taxe către statul respectiv”, a declarat Președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Ana Maria Munteanu, despre traficul de produse de protecție a plantelor: Cu cât se vor interzice mai multe substanțe active, cu atât traficul ilicit va fi mult mai intens

„Din păcate, până în acest moment, contrafacerea produselor de protecție a plantelor nu a fost o prioritate pentru autorități, chiar dacă un produs contrafăcut de protecție a plantelor este extrem de periculos atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană, mai ales prin prisma mâncarii care la un moment dat ajunge pe mesele noastre”, a declarat Ana Maria Munteanu, Vicepreședinte al Grupului de Luptă Împotriva Contrafacerii CropLife Europa și Manager Program Lupta Împotriva Traficului Ilicit la nivel Global în cadrul Syngenta.

Oana Iacob, JTI : Nivelul contrabandei cu ţigarete din martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de 400 milioane euro

Nivelul contrabandei cu ţigarete înregistrat în martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de circa 400 de milioane de euro, a declarat Oana Claudia Iacob, Government Relations Manager JTI Romania, la webinarul “Contrabanda, duşmanul ignorat al pieţei libere şi al bugetului”, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA