GEORGE BĂDESCU, ASOCIAȚIA MARILOR REȚELE COMERCIALE DIN ROMÂNIA (AMRCR): ROMÂNIA A RECUPERAT DESTUL DE MULT DECALAJUL ECONOMIC PE CARE ÎL AVEA FAȚĂ DE ALTE ȚĂRI

iul. 25, 2022 | Comunitatea CLCC

În cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor, George Bădescu, director executiv AMRCR, a argumentat că sistemul de taxare-impozitare a produs o valoare adăugată, deoarece „comparativ cu 1990, România a recuperat destul de mult decalajul economic pe care îl avea față de alte țări”.

Cel mai potrivit sistem de impozitare pentru România

„Dincolo de problematicile specifice ale fiecărei industrii, un sistem diferit de impozitare față de cel care este astăzi ar trebui să pornească de la identificarea avantajului competitiv pe care țara noastră îl poate exploata cel mai bine comparativ cu alte state cu care intră în concurență”, a punctat George Bădescu.

„Când vorbim de consultare este bine să existe o consultare și în zona experților. Trebuie să ne gândim și la zona de inovație și cum s-ar reflecta aceasta în industria retail”, a mai adăugat acesta.

Înregistrarea întâlnirii SE SCHIMBĂ LEGISLAȚIA FISCALĂ. CE SPUN CEI CARE PLĂTESC TAXE, IMPOZITE ȘI CONTRIBUȚII?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA