Eugen Rusen, Microsoft: Securitatea trebuie văzută ca un sport de echipă

apr. 12, 2023 | Comunitatea CLCC

O colaborare strâns legată, atât cu instituțiile statului, cât și cu partenerii privați. Așa a descris securitatea cibernetică Eugen Rusen, Security Cloud Solution Architects Lead, Europa Centrală şi de Est, Microsoft, catalogând-o totodată drept ”un sport de echipă”, în cadrul celei de-a treia dezbateri profesionale digitale, din acest an, organizate de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, vineri, 31 martie. ”Securitatea cibernetică ne privește pe toți” a fost tema discuției referitoare la cum să reacționăm, în cazul în care organizația noastră este atacată cibernetic.

Un drum continuu, precum igiena personală

”Securitatea trebuie să fie văzută ca ceva care ne ajută în viață, parte din rutina noastră zilnică. Iar riscul depinde de contextul din care face parte fiecare individ din societate și diferă de la om la om. Recomandarea noastră este să rămânem un pic curioși, când apare o chestie nouă. Oricum, securitatea este menită să ne ajute în business sau ca individ, dar și ca parte dintr-o organizație, fiind un drum continuu, precum igiena personală”, a subliniat Eugen Rusen.

Zona de securitate, un risc al existenței unei companii

”Soluțiile pe care le identificăm în Microsoft nu trebuie doar vândute, ci și implementate corect. În 2014, riscul pe care îl vedeam în zona de securitate era considerat o problemă tehnică, însă în perioada pandemiei, zona de securitate a fost considerată ca o prioritate de business. Astăzi, am ajuns să vedem zona de securitate ca un risc al existenței unei companii. Noi investim, în primul rând, în zona de skilling, el fiind gratuit în zona de cyber, și ne propunem să avem zona de skilling făcută pentru cel puțin 1 milion de oameni anual, inclusiv în zona de securitate, dar și în zona de digitalizare”, a mai spus reprezentantul Microsoft.

Securitatea de bază: identitate și dispozitiv

Potrivit acestuia, 90% din IMM-uri din zona Europei de Est au aceeași problemă, cea a securității cibernetice, pentru că multe dintre ele nu au această capacitate in house și au nevoie de parteneri locali, care să vină cu astfel de servicii.

”Este nevoie, în primul rând, de înțelegere a nevoii și a ce produse să folosim și, ulterior, prin acele produse, creăm vizibilitate organizației, astfel că se vor primi o serie de alerte și Microsoft are rolul de a reduce numărul de alerte către ceea ce contează cu adevărat, acele incidente de securitate. Ceea ce numim noi securitate de bază începe de a două lucruri simple – identitate și zona de dispozitiv”, a mai explicat Eugen Rusen.

***

Înregistrarea întâlnirii „Securitatea cibernetică ne privește pe toți. Cum să reacționăm în cazul în care firma noastră este atacată cibernetic”, poate fi urmărită integral, AICI.

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA