Dumitru Chisăliță, Președintele Asociației Energia Inteligentă: Avantaje și provocări ale liberalizării pieţei de energie electrică şi de gaze naturale, pentru consumatori

iul. 29, 2021 | Comunitatea CLCC

O nouă întâlnire a Comunității CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, desfășurată în luna iulie, a adunat în mediul virtual specialiști în domeniul energetic, pentru a discuta despre problematica energiei inteligente și sustenabile, obiective naționale și modalități de implementare, dar și posibilități de finanțare europeană a proiectelor verzi.

În această ediție, moderatorul întâlnirii, Constantin Rudnițchi – Director Executiv CLCC, i-a avut ca invitați speciali pe Conf. Univ. Dr. Radu Dudău – Cofondator și Director la Energy Policy Group, Consilier personal al Ministrului Energiei, Conferențiar la Facultatea de Filosofie a Universității București, Dumitru Chisăliță – Președintele Asociației Energia Inteligenă, Cătălin Niță – Director Executiv, Federația Patronală Petrol și Gaze – FPPG și Georgian Florentin Albu – Membru al Asociației Energia Inteligentă, Director general Future Energy Leaders (FEL) România.

Dumitru Chisăliță – Președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), a vorbit în cadrul întâlnirii despre Avantaje și provocări ale liberalizării pieţei de energie electrică şi de gaze naturale, pentru consumatori (persoane juridice).

„În viitor, vom avea o mare problemă cu ceea ce înseamnă deficitul mare între cerere și ofertă a gazelor naturale. De asemenea, acest deficit determină un element foarte important, despre care nu se discută, și anume insecuritatea României. Consecințele deficitului de gaze naturale, pe termen lung, sunt reprezentate de reducerea gradului de securitate energetică, creșterea gradului de vulnerabilitate a consumatorilor și prefigurarea unei captivități energetice”, a explicat Președintele Asociației Energia Inteligenă.

Dumitru Chisăliță a mai punctat și faptul că reducerea costurilor poate să fie făcută printr-o eficientizare suplimentară a proceselor care există în momentul de față, printr-o concurență reală și prin eliminarea abordărilor speculative care există și care, de multe ori, nu sunt sancționate în piață.

„Trebuie să gândim la un nou sistem, care să deservească următorii 60 de ani România, un sistem în care să preluăm ceea ce există bun și ceea ce se mai poate folosi și să funcționăm cu acest nou model energetic, cu un grad de poluare mai redus, într-un viitor în care resursele sunt din ce în ce mai puține” a fost concluzia lui Dumitru Chisăliță – Președintele Asociației Energia Inteligenă, în cadrul întălnirii comunității CLCC din luna iulie.

Înregistrarea webinarului, din 22 iulie, despre Energie inteligentă și sustenabilă, poate fi urmărită integral AICI .

——————————————————-

Webinar marca CLCC

Evenimentul este organizat de CLCC, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA