„Ca turist ai posibilitatea să-ți alegi, atât o zonă de hoteluri mari de 4 stele, 5 stele, all inclusive, cât și o zonă de plajă mai „sălbatică” cu cazare, fie în zone individuale cu case din diverse sate, fie în hoteluri mai mici, private, unde tipul de servicii este mai aproape de conceptul nostru din „Vamă” și din „2 Mai”. Aceasta a fost observația făcută de către Doru Dragomir, Președinte al Camerei de Comerț Bilaterale România-Bulgaria, în cadrul întâlnirii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iulie. Evenimentul a propus o dezbatere cu tema: „ROMÂNIA, BULGARIA SAU GRECIA? CE ALEG TURIȘTII ROMÂNI.”
Conform lui Doru Dragomir litoralul bulgăresc atrage prin diversitatea și, mai ales, prin infrastructura dezvoltată îndeosebi pe partea de all inclusive.
„Cred că principalul atu pe care l-a avut Bulgaria în ultimii 10 ani a fost gama largă de all inclusive care, în România, a început să se dezvolte abia în ultimii ani la modul real.”, a afirmat președintele Camerei de comerț.
Referitor la un alt atu a turismului din Bulgaria, Doru Dragomir a adăugat faptul că strategiile și serviciile de promovare sunt foarte eficiente față de România.
„Cred că ceea ce lipsește în momentul de față României este o strategie coerentă de promovare. Trebuie să se stabilească o strategie coerentă de promovare în România. Nu cred că turismul românesc poate fi susținut doar cu turiști români. Trebuie să ne gândim să aducem și turiști din afară.”, a concluzionat președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Bulgaria.
Înregistrarea întâlnirii ROMÂNIA, BULGARIA SAU GRECIA? CE ALEG TURIȘTII ROMÂNI poate fi urmărită integral AICI.
Dezbatere digitală marca CLCC
Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.