DORU DRAGOMIR, CAMERA DE COMERȚ BILATERALĂ ROMÂNIA-BULGARIA: CRED CĂ UNUL DINTRE ATUURILE BULGARIEI ÎN TURISM ESTE DIVERSITATEA

aug. 17, 2022 | Comunitatea CLCC

„Ca turist ai posibilitatea să-ți alegi, atât o zonă de hoteluri mari de 4 stele, 5 stele, all inclusive, cât și o zonă de plajă mai „sălbatică” cu cazare, fie în zone individuale cu case din diverse sate, fie în hoteluri mai mici, private, unde tipul de servicii este mai aproape de conceptul nostru din „Vamă” și din „2 Mai”. Aceasta a fost observația făcută de către Doru Dragomir, Președinte al Camerei de Comerț Bilaterale România-Bulgaria, în cadrul întâlnirii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iulie. Evenimentul a propus o dezbatere cu tema: „ROMÂNIA, BULGARIA SAU GRECIA? CE ALEG TURIȘTII ROMÂNI.”

Conform lui Doru Dragomir litoralul bulgăresc atrage prin diversitatea și, mai ales, prin infrastructura dezvoltată îndeosebi pe partea de all inclusive.

„Cred că principalul atu pe care l-a avut Bulgaria în ultimii 10 ani a fost gama largă de all inclusive care, în România, a început să se dezvolte abia în ultimii ani la modul real.”, a afirmat președintele Camerei de comerț.

Referitor la un alt atu a turismului din Bulgaria, Doru Dragomir a adăugat faptul că strategiile și serviciile de promovare sunt foarte eficiente față de România.

„Cred că ceea ce lipsește în momentul de față României este o strategie coerentă de promovare. Trebuie să se stabilească o strategie coerentă de promovare în România. Nu cred că turismul românesc poate fi susținut doar cu turiști români. Trebuie să ne gândim să aducem și turiști din afară.”, a concluzionat președintele Camerei de Comerț Bilaterale România-Bulgaria.

Înregistrarea întâlnirii ROMÂNIA, BULGARIA SAU GRECIA? CE ALEG TURIȘTII ROMÂNI poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA