Cristian Pârvan, Secretar General, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR): Industria românească a scăzut

iun. 15, 2022 | Comunitatea CLCC

Avem nevoie de noi strategii, de noi tehnologii, de digitalizare în toate industriile, de inovare, în condițiile în care industria românească a scăzut, lucru confirmat și de anuarul statistic, „100 de ani de Statistică”, unde realitatea industriei românești este susținută prin cifre și date, după cum a arătat Cristian Pârvan, Secretar General, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), în cadrul reuniunii online a comunității CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării), de la finalul lunii mai, dedicate statusului actual al industriei românești și perspectivelor viitorului

Multe industrii își încetează activitatea

„În anumite perioade, ponderea comerțului în PIB a ajuns să devanseze ponderea industriei, iar acest lucru arată faptul că nu folosim capabilitățile pe care le avem, nu reușim să dezvoltăm altele și nici să le păstrăm pe cele pe care le avem, deoarce asistăm la închideri de capacități industriale. Sunt multe industrii care își încetează activitatea, iar cel mai concludent exemplu, în acest sens, este industria de confecții, al cărei număr a scăzut constant în ultimii ani”, a mai comentat Cristian Pârvan.

Componentele strategiei industriale

În opinia acestuia, strategia industrială ar trebui să aibă cel puțin două criterii în vedere: valorificarea din industrializare cu grad cât mai mare a resurselor naturale și atragerea și susținerea investițiilor de înaltă tehnologie.

Reprezentantul AOAR a mai spus că, în această criză energetică, a propus tuturor factorilor de decizie implicați – mediu, energie, finanțe, etc. – să facă o schemă a înlocuirii utilajelor vechi, mari consumatoare de energie electrică, astfel încât și pe această cale să fie redus necesarul de energie electrică, în mod inteligent, urmând ca, prin economia de energie electrică realizată, să fie rambursate într-o perioadă mai lungă aceste împrumuturi. Potrivit lui Pârvan, această propunere este ignorată.

Înregistrarea întâlnirii MAI ARE ROMÂNIA INDUSTRIE?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA

INTERVIURI / VIDEO

ARTICOLE RECENTE

Prin știință construim un viitor fără fum

Produsele din tutun încălzit sunt o gamă de produse relativ noi. Acestea au fost dezvoltate și evaluate pentru a reduce riscurile asociate fumatului și se adresează adulților care altfel ar continua să fumeze. Totuși, cea mai bună alegere rămâne renunțarea completă la țigări și nicotină.

Philip Morris International – prima companie din industria tutunului care a mizat pe știință și inovație

Tutunul nu este o descoperire recentă. Dimpotrivă. Doar modurile în care a fost utilizat de-a lungul timpului s-au schimbat. Dacă într-un trecut foarte îndepărtat fruzele de tutun erau întrebuințate în ritualuri religioase sau în scopuri terapeutice, abia după expedițiile lui Columb planta a început să fie folosită în pipe, trabucuri și tutun.

Oana Botolan Datki, Managing Partner, Cteam România: În continuare sunt creșteri de salarii în piață

Anul acesta, 2023, este un an special pe piața muncii, pentru că vine cu o continuare, o transformare postpandemică, cu provocări, probleme, greutăți, iar, în ceea ce privește recrutarea, vine cu un paradox: pe de-o parte există deficit de forță de muncă și pe de altă parte oamenii își pierd jobul, din cauza reducerilor de business, reducerilor de costuri etc. Este descrierea făcută pieței muncii de Oana Botolan Datki, Managing Partner, Cteam România.

In vino veritas – mituri despre vin

Când ești la început în lumea vinului vei afla tot felul de lucruri despre vin. Oare sunt adevărate toate informațiile care ajung la tine? Pivot Noir demontează o parte dintre cele mai des întâlnite mituri despre vin, care încă sunt crezute, chiar dacă s-au dovedit a fi neadevărate.