Cristian Pârvan, Secretar General, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR): Industria românească a scăzut

iun. 15, 2022 | Comunitatea CLCC

Avem nevoie de noi strategii, de noi tehnologii, de digitalizare în toate industriile, de inovare, în condițiile în care industria românească a scăzut, lucru confirmat și de anuarul statistic, „100 de ani de Statistică”, unde realitatea industriei românești este susținută prin cifre și date, după cum a arătat Cristian Pârvan, Secretar General, Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), în cadrul reuniunii online a comunității CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării), de la finalul lunii mai, dedicate statusului actual al industriei românești și perspectivelor viitorului

Multe industrii își încetează activitatea

„În anumite perioade, ponderea comerțului în PIB a ajuns să devanseze ponderea industriei, iar acest lucru arată faptul că nu folosim capabilitățile pe care le avem, nu reușim să dezvoltăm altele și nici să le păstrăm pe cele pe care le avem, deoarce asistăm la închideri de capacități industriale. Sunt multe industrii care își încetează activitatea, iar cel mai concludent exemplu, în acest sens, este industria de confecții, al cărei număr a scăzut constant în ultimii ani”, a mai comentat Cristian Pârvan.

Componentele strategiei industriale

În opinia acestuia, strategia industrială ar trebui să aibă cel puțin două criterii în vedere: valorificarea din industrializare cu grad cât mai mare a resurselor naturale și atragerea și susținerea investițiilor de înaltă tehnologie.

Reprezentantul AOAR a mai spus că, în această criză energetică, a propus tuturor factorilor de decizie implicați – mediu, energie, finanțe, etc. – să facă o schemă a înlocuirii utilajelor vechi, mari consumatoare de energie electrică, astfel încât și pe această cale să fie redus necesarul de energie electrică, în mod inteligent, urmând ca, prin economia de energie electrică realizată, să fie rambursate într-o perioadă mai lungă aceste împrumuturi. Potrivit lui Pârvan, această propunere este ignorată.

Înregistrarea întâlnirii MAI ARE ROMÂNIA INDUSTRIE?, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA