Creștere a numărului locurilor de muncă cu peste 20%, în octombrie

oct. 30, 2023 | Noutăți

Numărul total de locuri de muncă de pe piaţa din România a crescut cu peste 20%, în octombrie, faţă de septembrie, cu preponderenţă în retail, transport/logistică şi call-center, arată o analiză realizată de  platforma de recrutare online eJobs.

Astfel, conform datelor centralizate de eJobs, aproape 34.000 de joburi noi au fost postate de la începutul lunii octombrie, în creştere cu peste 20% faţă de luna septembrie, iar angajatorii au făcut demersurile necesare pentru a putea ţine pasul cu intensificarea activităţii din luna noiembrie, atunci când încep să se deruleze campaniile de „Black Friday”.

Cea mai mare creştere a numărului de joburi este în transport/logistică, cu un plus de 40% faţă de septembrie, în timp ce pentru retail şi call-center evoluţia a fost de 15%, respectiv 18%. Cel mai mult se caută curieri, lucrători comerciali, lucrători în depozite şi operatori call-center.

În acest moment, pe eJobs.ro sunt disponibile 1.100 posturi pentru curier, 3.700 de joburi de operator call-center, 3.300 de locuri de muncă pentru lucrători comerciali şi 3.700 pentru lucrători în depozit. Numărul de aplicări atrase de ofertele disponibile în aceste domenii au depăşit pragul de 630.000.

De asemenea, aproape 380.000 de aplicări au vizat locurile de muncă din retail, 160.000 pe cele din call-center şi 90.000 s-au îndreptat către angajatorii din transport şi curierat. Cea mai mare parte a aplicărilor pentru aceste domenii aparţine candidaţilor entry-level, cu maximum doi ani de experienţă.

Potrivit Salario, comparatorul salarial marca eJobs, salariul net oferit unui curier este, în medie, de 2.900 de lei pe lună, în timp ce un candidat care aplică pentru un job de operator call-center trebuie să se aştepte la un salariu mediu de 2.800 de lei, iar un lucrător comercial sau un lucrător în depozit poate încasa aproximativ 2.700 de lei pe lună. AGERPRES

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

Raluca Micu, BNR: Avem creştere de 45% pe zona de comerţ electronic

România se află pe locul 15 în Uniunea Europeană la tranzacţiile cu cardul şi pe poziţia 14 pentru celelalte instrumente de plată digitale, conform datelor prezentate, la evenimentul dedicat Zilei Naţionale a Comerţului Electronic, de către Raluca Micu, şefa Direcţiei Supraveghere Plăţi din cadrul Băncii Naţionale a României (BNR).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA