Constantin Rudnițchi (CLCC): Solicităm guvernului României să clarifice situația magazinelor de proximitate

mart. 25, 2020 | Aparitii si Comunicate

Constantin Rudnițchi, directorul executiv al Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), solicită în mod public Guvernului să clarifice situația magazinelor de proximitate, care au un rol deosebit în aprovizionarea populației.

„Din păcate, pe 23 martie, 77 de magazine din rețelele Xpress și Inmedio au fost închise și administratorii au fost amendați. Ceea ce avertizam prin comunicatele noastre continuă să se întâmple, ba chiar, fenomenul ia amploare. Este vorba despre închiderea unor magazine alimentare, de proximitate, din cauza interpretării eronate a prevederilor Ordonanței militare nr. 2/2020. Suntem nevoiți să reamintim că rețele ca Xpress sau InMedio acoperă întreaga țară prin circa 280 de magazine. Ele pot fi considerate de utilitate publică, întrucât oferă clienților o serie de produse și servicii relevante pentru perioada de criză și distanțare socială, precum alimente, presă, tutun, servicii de comunicații sau plata utilităților. De aceea, solicităm guvernului României să clarifice situația acestor magazine de proximitate, care au un rol deosebit în aprovizionarea populației”, a declarat Constantin Rudnițchi, director executiv al Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC).

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA