Constantin Rudnițchi (CLCC): Solicităm guvernului României să clarifice situația magazinelor de proximitate

Mar 25, 2020 | Aparitii si Comunicate

Constantin Rudnițchi, directorul executiv al Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC), solicită în mod public Guvernului să clarifice situația magazinelor de proximitate, care au un rol deosebit în aprovizionarea populației.

„Din păcate, pe 23 martie, 77 de magazine din rețelele Xpress și Inmedio au fost închise și administratorii au fost amendați. Ceea ce avertizam prin comunicatele noastre continuă să se întâmple, ba chiar, fenomenul ia amploare. Este vorba despre închiderea unor magazine alimentare, de proximitate, din cauza interpretării eronate a prevederilor Ordonanței militare nr. 2/2020. Suntem nevoiți să reamintim că rețele ca Xpress sau InMedio acoperă întreaga țară prin circa 280 de magazine. Ele pot fi considerate de utilitate publică, întrucât oferă clienților o serie de produse și servicii relevante pentru perioada de criză și distanțare socială, precum alimente, presă, tutun, servicii de comunicații sau plata utilităților. De aceea, solicităm guvernului României să clarifice situația acestor magazine de proximitate, care au un rol deosebit în aprovizionarea populației”, a declarat Constantin Rudnițchi, director executiv al Coaliției pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării (CLCC).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA

INTERVIURI / VIDEO

ARTICOLE RECENTE

Julia Leferman: Procesul de înregistrare în Sistemul de Garanție-Returnare rămâne deschis și după 28 februarie, dar intervin riscuri de sancțiuni pentru operatori

Procesul de înregistrare în Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) rămâne deschis, dar intervine riscul de sancţiune pentru operatorii economici care nu s-au înregistrat până la această dată, potrivit legislaţiei, a afirmat Julia Leferman, director general al Asociaţiei Berarii României, în cadrul dezbaterii profesionale CLCC cu tema “Sistemul de garanție – returnare, bilanț de etapă”.

CELF-NNDKP: o nouă comunitate profesională în ecosistemul Oameni şi Companii

Prima comunitate profesională lansată de Oameni și Companii-OSC în 2023 este CELF, o comunitate care se adresează specialiștilor din departamentele juridice și financiare ale companiilor, dar și persoanelor cu funcții de top management și antreprenorilor, dezvoltată în parteneriat cu Centrul de Excelență în Litigii Fiscale al NNDKP.

Stere Farmache, Fondul Român de Contragarantare: Programele noastre sunt de o importanță vitală pentru zona IMM-urilor!

Fondul Român de Contragarantare are două produse financiare în sprijinul IMM-urilor: unul care a început să funcționeze anul trecut, în cadrul programului IMM Invest și care se numește IMM Garant, unde instituția garantează în contul și numele statului accesul la finanțare al IMM-urilor din zona construcțiilor, și IMM Innovation, unde garantează accesul la finanțare pentru IMM-urile care trebuie să se situeze în zona cercetării, inovării și digitalizării.

Vasile Asandei, ADR NE: Nu banii sunt problema, ci felul în care reușim să ajungem la ei si să-i transformăm proiecte cu impact

“În exercițiul financiar 2021-2027 există o schimbare majoră în ceea ce privește finanțarea prin Programul Regional și anume descentralizarea acestui program, faptul că sunt 8 Programe Regionale gestionate de fiecare ADR în calitate de autoritate de management, însă sunt câteva lucruri importante cum ar fi obligația de a aloca o parte importantă de resurse către câteva domenii cheie: domeniul cercetare, inovare, competivitate digitală, specializare inteligentă către care trebuie să mergă cel puțin 25%  din resurse; zona de mediu – eficiența energetică, reducerea consumului de energie, reducerea amprentei de carbon către care trebuie să mergă peste 30% din resurse”.