Dezbaterea CLCC cu tema „Și cu asta ce am făcut? Efectele pachetului de măsuri fiscale asupra economiei”, va avea loc în 27 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe ZOOM. Aceasta va fi înregistrată. Cum participi GRATUIT la dezbatere:
- Completezi câmpurile formularului de mai jos;
- Primești un mesaj de confirmare a înscrierii tale împreună cu linkul de acces la dezbatere;
- Ești avertizat pe email despre eveniment cu o zi înainte de întâlnire și cu un sms în ziua evenimentului;
- Te loghezi pe platforma Zoom și participi la eveniment, putând interacționa cu invitații noștri, prin intermediul opțiunii „Chat”.
- Te rugăm să ai în vedere faptul că datele de logare nu pot fi transmise și altor persoane, care nu s-au înregistrat în prealabil.
Acest eveniment este organizat pentru CLCC de către SC Oameni și Companii SRL, în calitate de furnizor de servicii de marketing și comunicare. Pentru a procesa înscrierea ta, Oameni și Companii va prelucra datele tale personale.
URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA
INTERVIURI / VIDEO
ARTICOLE RECENTE

FPIOR transmite un ghid de informare privind acordarea voucherelor de vacanță pe card
Federația Patronatelor din Industria Ospitalității din România (FPIOR) a transmis un ghid de informare referitor la acordarea voucherelor de vacanță pe card, după adoptarea de către Guvern a mecanismului de decontare a voucherelor de vacanță.
Andrei Cionca: Observăm o scădere de peste un punct în încrederea managerilor români în economia României
Indicele Confidex privind încrederea în economie este 51,3 pentru primul semestru din 2025, aproape identic cu cel din semestrul II din 2024 (52), dar în scădere față de cel din primul semestru din 2024, când se situa la 52,5, a afirmat inițiatorul studiului CONFIDEX, Andrei Cionca, co-fondator al fondurilor de private equity ROCA și Agista.
Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc
A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.
Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.
„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie
Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.
Comerțul electronic în România – cele mai populare categorii de produse și servicii achiziționate online în anul 2024
Conform raportului Institutului Național de Statistică (INS), intitulat „Accesul populaţiei la tehnologia informaţiilor şi comunicaţiilor, în anul 2024” , comerţul electronic a început să ia amploare tot mai mare în ultima perioadă.
Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România
România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.
Feliciu Paraschiv (ANCMMR): Mediul de afaceri începe să devină descurajant
În cadrul dezbaterii digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Despre libertate economică, suprataxare și economie de piață”, Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR) și proprietar al lanțului de magazine Paco Supermarkets, a abordat proiectul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului referitor la afişarea adaosului comercial la raft, afirmând că acesta încalcă legislaţia şi principiile în materie de concurenţă.
Radu Burnete (Concordia): Impactul taxelor impuse de SUA se va vedea în România în industria auto, a mobilei sau articolelor din oțel
Exporturile directe ale României către Statele Unite reprezintă aproximativ 2% din totalul exporturilor naționale, însă impactul indirect al noilor taxe impuse de SUA poate fi resimțit în sectoare precum industria auto, a mobilei și a produselor din lemn, articolelor din oțel, fier, dar și a produselor din cauciuc și derivate, cea a echipamentelor industriale și cea alimentară, care fac parte din lanțurile de aprovizionare globale, a declarat directorul al Concordia, Radu Burnete.