Dezbaterea CLCC cu tema „Și cu asta ce am făcut? Efectele pachetului de măsuri fiscale asupra economiei”, va avea loc în 27 septembrie 2023, începând cu ora 11.00, pe ZOOM. Aceasta va fi înregistrată. Cum participi GRATUIT la dezbatere:
- Completezi câmpurile formularului de mai jos;
- Primești un mesaj de confirmare a înscrierii tale împreună cu linkul de acces la dezbatere;
- Ești avertizat pe email despre eveniment cu o zi înainte de întâlnire și cu un sms în ziua evenimentului;
- Te loghezi pe platforma Zoom și participi la eveniment, putând interacționa cu invitații noștri, prin intermediul opțiunii „Chat”.
- Te rugăm să ai în vedere faptul că datele de logare nu pot fi transmise și altor persoane, care nu s-au înregistrat în prealabil.
Acest eveniment este organizat pentru CLCC de către SC Oameni și Companii SRL, în calitate de furnizor de servicii de marketing și comunicare. Pentru a procesa înscrierea ta, Oameni și Companii va prelucra datele tale personale.
URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA
INTERVIURI / VIDEO
ARTICOLE RECENTE
Banca Mondială înrăutățește previziunile privind evoluția economiei României
Economia românească va înregistra un avans de 2,1% în acest an, față de un nivel de 3,8% previzionat în iunie 2024, conform celui mai recent raport privind ‘Perspectivele Economice Globale’ (Global Economic Prospects), publicat de Banca Mondială.
„Ordonanța «trenuleț» a sosit. Vine și «trenul» cel mare?”, tema primei dezbateri CLCC din acest an
CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării te invită la prima dezbatere profesională digitală din acest an! Dezbaterea cu titlul „Ordonanța «trenuleț» a sosit. Vine și «trenul» cel mare?” se va desfășura marți, 28 ianuarie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM.
Evoluția indicatorilor reprezentativi ai dezvoltării României în ultimii 20 de ani
Odată cu setarea obiectivului aderării la Uniunea Europeană, dezvoltarea României s-a aliniat cadrului european, iar analiza indicatorilor reprezentativi subliniază această schimbare prin înregistrarea unui trend general ascendent în perioada 2003-2023. Următorul infografic prezintă evoluția indicatorilor reprezentativi ai României în ultimii 20 de ani, evidenţiind următoarele aspecte:
Cum a evoluat piața muncii în 2024?
2024 a fost un an al prudenței pe piața muncii, în care angajatorii au postat aproape 300.000 de joburi noi, dar și în care candidații au fost foarte activi în a-și căuta un nou loc de muncă, în condițiile în care au fost înregistrate aproximativ 11 milioane de aplicări, potrivit datelor din cea de-a 9-a ediție a raportului anual Review & Trends realizat de eJobs România.
Au fost semnate trei noi contracte de investiţii în infrastructura de turism
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan Radu Oprea, a semnat contractele de finanţare în cadrul Programului pentru dezvoltarea investiţiilor în turism – Masterplanul investiţiilor în turism pentru proiecte în domeniul turismului depuse de Consiliul Judeţean Călăraşi, Primăria municipiului Reşiţa şi Primăria oraşului Borsec, informează ministerul de resort printr-un comunicat.
CONAF: Antreprenoriatul feminin, o resursă strategică insuficient valorificată, dar capabilă să redefinească viitorul economic al ţării
Performanţele economice ale României în 2024 indică nevoia urgentă de soluţii inovatoare, iar antreprenoriatul feminin, o resursă strategică insuficient valorificată, este capabil să redefinească viitorul economic al ţării, consideră reprezentanţii Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF).
Cristina Chiriac (CONAF): Este important să ne gândim ce avem de făcut în 2025, astfel încât să nu intrăm într-o recesiune economică
„România trebuie să reducă cheltuielile publice, în special din zona celor neproductive pentru a evita o posibilă recesiune economică în 2025, să crească eficienţa colectării veniturilor fiscale şi să evite supraîncărcarea fiscală asupra mediului de afaceri”, a declarat Cristina Chiriac, preşedinta Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), în cadrul dezbaterii profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării), cu titlul „Înapoi la economie. Cum văd antreprenorii anul 2025.”
Feliciu Paraschiv (ANCMMR): România importă circa 80% din carnea de porc, fiind la mâna marilor jucători de pe piaţa cărnii de porc din Europa
„România importă circa 80% din carnea de porc, fiind la mâna marilor jucători de pe piaţa cărnii de porc din Europa, în condiţiile în care autorităţile nu oferă niciun sprijin pentru a încuraja crescătorii de porci din România”, a afirmat Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR) și proprietar al lanțului de magazine Paco Supermarkets, în cadrul dezbaterii profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării), cu titlul „Înapoi la economie. Cum văd antreprenorii anul 2025”.
RETROSPECTIVĂ 2024 – Un an marcat de riscuri şi incertitudini la adresa inflaţiei
România închide anul 2024 pe primul loc în topul european al scumpirilor, chiar dacă Banca Naţională a României (BNR) a scos toate armele în lupta sa cu inflaţia.