CELF-NNDKP: o nouă comunitate profesională în ecosistemul Oameni şi Companii

feb. 24, 2023 | Noutăți

Prima comunitate profesională lansată de Oameni și Companii-OSC în 2023 este CELF, o comunitate care se adresează specialiștilor din departamentele juridice și financiare ale companiilor, dar și persoanelor cu funcții de top management și antreprenorilor, dezvoltată în parteneriat cu Centrul de Excelență în Litigii Fiscale al NNDKP.

„Misiunea noastră, la OSC, este să oferim companiilor și reprezentanților acestora posibilitatea de a se integra în diverse comunități de business sau profesionale și de a avea un dialog real, în cadrul căruia să poată dezbate probleme actuale, având totodată acces la resurse valoroase puse la dispoziție de membrii comunităților. Pe măsură ce identificăm o categorie de probleme sau un interes general pentru anumite teme, căutăm un partener cu experiență și agregăm o comunitate în jurul temelor sau interesului respectiv. De aceea, am ales ca partenerul strategic al acestei comunități să fie liderul pieței de avocatură din România, NNDKP, prin intermediul Centrului de Excelență în Litigii Fiscale, care deține o vastă experiență în cazuistica fiscală de business, spune Cezar Caluschi, fondator Oameni și Companii-OSC.

Alina Timofti, Partener NNDKP Consultanță Fiscală și unul dintre membrii fondatori CELF, consideră că participarea specialiștilor din departamentele juridice și financiare, dar și a managerilor la întâlnirile comunității oferă mai multe avantaje. „În primul rând, într-un mediu fiscal extrem de dinamic, este nevoie să te poți raporta la expertiză și cazuistică deja existente și noi putem oferi acestea prin Centrul nostru de Excelență în Litigii Fiscale – CELF, activ din 2019. Încă de la înființare, NNDKP CELF a pus la dispoziția clienților servicii integrate din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, combinând experiența, abilitățile tehnice și perspectiva consultanților fiscali și a avocaților NNDKP specializați în litigii fiscale. Această abordare integrată ne-a ajutat să dezvoltăm de-a lungul anilor o bogată experiență și bune practici în materie, extrem de valoroase în gestionarea disputelor fiscale.”

De asemenea, Alina Timofti spune că participanții la întâlnirile comunității CELF vor avea o serie de oportunități interesante: „În cadrul comunității dezbatem situații concrete și soluții care pot ajuta mult pentru reducerea riscului de neconformitate fiscală pentru o organizație și oferim celor care participă oportunități de relaționare cu profesioniști din diverse domenii de activitate și regiuni ale țării, inclusiv cu specialiști care vor fi invitați speciali. Am testat modelul acesta de activități în comunitate într-un proiect pilot și am primit un feedback foarte bun.”

Comunitatea CELF a avut prima întâlnire online în februarie și va continua să se întâlnească lunar, pe parcursul următoarelor 6 luni. Temele abordate sunt propuse de participanți, iar cei care doresc să fie la curent cu activitățile și temele dezbătute se pot abona la newsletterul CELF și pot urmări pagina de Linkedin a comunității.

CELF se adaugă ecosistemului de comunități dezvoltat și administrat de Oameni și Companii-OSC care oferă acces la mai mult  de 250.000 de specialiști, manageri, antreprenori și lideri de opinie din peste 100 de comunități business și profesionale. Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (”NNDKP”) este promotor al avocaturii de afaceri în România de peste 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale. NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor peste trei decenii de activitate, NNDKP a oferit asistență și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România. Firma este de șase ori câștigătoarea prestigiosului premiu „Firma de avocatură a anului în România” la gala premiilor Chambers Europe, care i-a fost acordat în anii 2022, 2021, 2017, 2013, 2012 și 2009.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Luisiana Dobrinescu, despre declararea codului UIT: Dacă este și o diferență de 10 secunde, se emite procesul verbal de sancționare

„Confiscarea se face foarte ușor. Nu marfa se confiscă, ci contravaloarea mărfii. Există personal al Antifraudei care verifică din birou data, ora și minutul de intrare în țară a vehiculului, cu data, ora și minutul declarării codului UIT. Dacă este și o diferență de 10 secunde, o oră sau două, se emite procesul verbal de sancționare”, a afirmat Luisiana Dobrinescu, Managing Partner, Dobrinescu Dobrev SCA.

Sînziana Radu, (EY): Rațiunea implementării sistemului RO e-Transport necesită o colaborare din partea mediului de afaceri, dar și o înțelegere corectă și completă a cerințelor de raportare

„Rațiunea implementării acestui sistem necesită, în mod evident, o colaborare din partea mediului de afaceri, dar și o înțelegere corectă și completă a cerințelor de raportare. Pe cât vedem de necesară asigurarea unei colectări eficiente a taxelor și impozitelor, pe atât de multe provocări aduce acest sistem la nivelul mediului de afaceri, care depune eforturi considerabile pentru a se conforma acestei cerințe impuse de autorități”, a declarat Sînziana Radu, Manager Taxe indirecte, Ernst&Young (EY).

Dan Schwartz, consultant fiscal: Reglementările fiscale ce au fost lansate pe piaţă în regim de urgenţă sunt lucruri făcute foarte repede, fără o consultare cu mediul de afaceri

„Reglementările fiscale ce au fost lansate pe piaţă în regim de urgenţă sunt lucruri făcute foarte repede, fără o consultare cu mediul de afaceri, iar în loc să stăm la coadă pentru a depune un formular la un ghişeu ANAF, stăm la coadă online ca să furnizăm informaţiile solicitate, pentru că sistemele se blochează”, a declarat Dan Schwartz, consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Ştefan-Radu Oprea: Buget de 440 milioane de euro la Start-Up Nation, în 2024; programul ”Femei Antreprenor” ar putea debuta pe 30 iulie

Programul Start-Up Nation va continua şi în acest an, cu un buget din fonduri europene de peste 440 milioane de euro, iar la sfârşitul lunii iulie ar urma să demareze şi Programul “Femei Antreprenor”, a declarat la evenimentul de lansare a unei noi ediţii a “Cartei Albe a IMM-urilor din România”, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Ştefan-Radu Oprea.

„Invazie de E-uri în fiscalitate. Cum se adaptează antreprenorii, companiile și profesioniștii la digitalizarea raportărilor fiscale”, o nouă dezbatere marca CLCC

CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării te invită la o nouă dezbatere profesională digitală, cu titlul „Invazie de E-uri în fiscalitate. Cum se adaptează antreprenorii, companiile și profesioniștii la digitalizarea raportărilor fiscale”. Cea de-a șasea dezbatere din acest an se va desfășura JOI, 18 iulie, începând cu ora 11.00, pe ZOOM.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA