Cătălin Catană, Direcția Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia: Vom sprijini toată plaja de tipuri de activități, nu vor exista restricții!

feb. 3, 2023 | Comunitatea CLCC

ADR Oltenia implementează de peste 20 de ani politici de coeziune economică și socială, la nivelul regiunii, prin promovarea și gestionarea programului de dezvoltare și sprijină toată plaja de tipuri de activități, fără restricții, după cum a declarat Cătălin Catană, Director, Direcția Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, în cadrul primei ediții a Dezbaterii Profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din acest an. Tema reuniunii digitale a fost: ”2023, noi reguli privind finanțarea companiilor și administrației locale”.

Școli, grădinițe și unități sanitare, beneficiarele fondurilor

Potrivit acestuia, în cadrul programelor anterioare, au fost depuse peste 1800 de proiecte și au fost semnate peste 900 de contracte de finanțare: ”Practic, câteva sute de milioane de euro au fost investite în modernizarea infrastructurii regionale transport rutier, de asemenea, fondurile europene au mers și către școli, grădinițe sau obiecte de patrimoniu cultural și istoric, precum și pentru dotarea UPU, ambulatoriu, cabinete medicale etc.”

Peste 1,2 miliarde de euro în regiune

Noul Program Regional 2021-2027 are, după cum a declarat Catană, o valoare de peste 1,2 miliarde de euro în regiune și, în cadrul acestei perioade de programare, ADR Oltenia îndeplinește funcția de Autoritate de Management. Programul a fost adoptat în 17 octombrie 2022 și a fost conceput și realizat pe baza nevoilor regionale, în conformitate cu obiectivele de politică economică europeană.

Depuneri istorice în zonă

”De-a lungul timpului, s-a constatat un interes crescut pentru aceste forme de finanțare, astfel încât ultimele apeluri lansate în cadrul Programului Regional 2014-2020 au avut niște depuneri istorice în zonă, depășind cu mult suma alocată. Programul Regional Sud-Vest Oltenia acoperă domenii diverse precum inovarea, cercetarea, transferul tehnologic, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea în folosul cetățenilor, dezvoltare durabiă, patrimoniu cultural, turism etc. La ADR Muntenia, nu doar programul regional va fi sprijinit, ci pentru Programul Operațional de Sănătate cu alocare totală națională de 5 miliarde de euro și pentru Programul Operațional de Tranziție Justă, ADR Oltenia va avea rolul de organism intermediar. Vom sprijini toată plaja de tipuri de activități, nu vor exista restricții!”, a dat asigurări directorul.

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA