Cătălin Catană, Direcția Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia: Vom sprijini toată plaja de tipuri de activități, nu vor exista restricții!

feb. 3, 2023 | Comunitatea CLCC

ADR Oltenia implementează de peste 20 de ani politici de coeziune economică și socială, la nivelul regiunii, prin promovarea și gestionarea programului de dezvoltare și sprijină toată plaja de tipuri de activități, fără restricții, după cum a declarat Cătălin Catană, Director, Direcția Autoritatea de Management pentru Programul Regional Sud-Vest Oltenia, în cadrul primei ediții a Dezbaterii Profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din acest an. Tema reuniunii digitale a fost: ”2023, noi reguli privind finanțarea companiilor și administrației locale”.

Școli, grădinițe și unități sanitare, beneficiarele fondurilor

Potrivit acestuia, în cadrul programelor anterioare, au fost depuse peste 1800 de proiecte și au fost semnate peste 900 de contracte de finanțare: ”Practic, câteva sute de milioane de euro au fost investite în modernizarea infrastructurii regionale transport rutier, de asemenea, fondurile europene au mers și către școli, grădinițe sau obiecte de patrimoniu cultural și istoric, precum și pentru dotarea UPU, ambulatoriu, cabinete medicale etc.”

Peste 1,2 miliarde de euro în regiune

Noul Program Regional 2021-2027 are, după cum a declarat Catană, o valoare de peste 1,2 miliarde de euro în regiune și, în cadrul acestei perioade de programare, ADR Oltenia îndeplinește funcția de Autoritate de Management. Programul a fost adoptat în 17 octombrie 2022 și a fost conceput și realizat pe baza nevoilor regionale, în conformitate cu obiectivele de politică economică europeană.

Depuneri istorice în zonă

”De-a lungul timpului, s-a constatat un interes crescut pentru aceste forme de finanțare, astfel încât ultimele apeluri lansate în cadrul Programului Regional 2014-2020 au avut niște depuneri istorice în zonă, depășind cu mult suma alocată. Programul Regional Sud-Vest Oltenia acoperă domenii diverse precum inovarea, cercetarea, transferul tehnologic, creșterea competitivității IMM-urilor, digitalizarea în folosul cetățenilor, dezvoltare durabiă, patrimoniu cultural, turism etc. La ADR Muntenia, nu doar programul regional va fi sprijinit, ci pentru Programul Operațional de Sănătate cu alocare totală națională de 5 miliarde de euro și pentru Programul Operațional de Tranziție Justă, ADR Oltenia va avea rolul de organism intermediar. Vom sprijini toată plaja de tipuri de activități, nu vor exista restricții!”, a dat asigurări directorul.

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

Sorin Mierlea, InfoCons: Sunt anumite zone de comerț care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri

„Sunt anumite zone de comerț, chiar anumite hipermarketuri care fac importuri paralele din punct de vedere al unor branduri, care nu știu dacă se încadrează neapărat la contrabandă, fiindcă contrabanda înseamnă și o parte de infracțiune cu privire la neplata unor taxe către statul respectiv”, a declarat Președintele InfoCons, Sorin Mierlea.

Ana Maria Munteanu, despre traficul de produse de protecție a plantelor: Cu cât se vor interzice mai multe substanțe active, cu atât traficul ilicit va fi mult mai intens

„Din păcate, până în acest moment, contrafacerea produselor de protecție a plantelor nu a fost o prioritate pentru autorități, chiar dacă un produs contrafăcut de protecție a plantelor este extrem de periculos atât pentru mediu, cât și pentru sănătatea umană, mai ales prin prisma mâncarii care la un moment dat ajunge pe mesele noastre”, a declarat Ana Maria Munteanu, Vicepreședinte al Grupului de Luptă Împotriva Contrafacerii CropLife Europa și Manager Program Lupta Împotriva Traficului Ilicit la nivel Global în cadrul Syngenta.

Oana Iacob, JTI : Nivelul contrabandei cu ţigarete din martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de 400 milioane euro

Nivelul contrabandei cu ţigarete înregistrat în martie, de aproape 10%, înseamnă pierderi anualizate la buget de circa 400 de milioane de euro, a declarat Oana Claudia Iacob, Government Relations Manager JTI Romania, la webinarul “Contrabanda, duşmanul ignorat al pieţei libere şi al bugetului”, organizat de Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC).

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA