Călin Biriș (Online Mastery), despre importanța colaborării cu agenția de digital marketing

nov. 30, 2024 | Comunitatea CLCC

„Lucrăm pentru aceleași obiective. Agenția cu antreprenorul sau cu businessul au aceleași obiective, pentru că, dacă merge bine businessul, conform serviciilor oferite de agenție, atunci și agenției îi va merge bine”, a subliniat Călin Biriș, trainer și consultant de marketing, fondatorul platformei Online Mastery, în cadrul celei mai recente dezbateri profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării). 

„Nu este vorba despre o competiție aici, agenția are același obiectiv cu businessul – asta trebuie să fie atitudinea. Toți cei implicați vor ca lucrurile să meargă; pornind de la acest obiectiv comun, trebuie să găsim împreună un teren fertil pe care să lucrăm pentru a produce rezultate.” 

Cât despre coordonatorul de marketing, conform spuselor lui Călin Biriș, acesta „trebuie să vină din zona de specialiști, pentru a se conecta cu echipa, cu obiectivele comune și pentru a găsi direcția pe care să o comunice. Este bine să existe cineva care înțelege marketingul și care a trecut prin etapele de digital marketing și marketing offline, pentru a putea să coordoneze o echipă de specialiști.” 

În continuare, specialistul în marketing digital a nuanțat importanța coordonatorului de marketing, explicând: „Pentru a avea un specialist bun de Facebook, de Google ads, de comunicare pe TikTok, acel om trebuie să-și dedice mult timp din viața lui, să învețe acel canal și să fie foarte bun la acel lucru. Asta înseamnă că acel specialist nu va putea să știe să facă și outdoor și radio și TV. Un coordonator de marketing, care vine din zona de specialiști și a trecut prin diferite funcții, a lucrat cu alți oameni, va ști cum să lucreze cu acești specialiști, astfel încât să aibă o privire de ansamblu și să aducă rezultatele de care este nevoie.” 

„Trebuie să vedeți social media ca pe un canal unde vă construiți o comunitate de oameni apropiați.” 

Consultantul de marketing a abordat importanța stabilirii obiectivelor de business: „Întrebarea de la care ar trebui să pornească toții este «Care sunt obiectivele de business?». Like-urile pe social media sunt vanitate, sunt cifre care nu ajută pe nimeni, doar pe cei care vor să se laude cu ceva, pe când scopul business-ului este să fie eficient și să facă profit, nu să aibă multe like-uri”, a subliniat Călin Biriș, prezentând următorul exemplu:„Dacă pentru o companie clienții apropiați sunt 30 de clienți pentru care oferă servicii de contabilitate, atunci dacă are 40 de urmăritori pe Facebook, din care 30 sunt clienți, a ajuns la comunitatea perfectă.”

„Nu vreau să exclud partea aceasta de a crește vizibilitatea, doar să înțelegem exact la ce o folosim. În business ai un public țintă pe care tu vrei să-l deservești, să îi dai un produs sau un serviciu de calitate, să fie fericit, iar tu să câștigi un profit, să poți să crești afacerea și să trăiești stilul de viață pe care ți-l dorești. Lucrurile acestea diferă foarte mult de la o afacere la alta, de asemenea, soluțiile pentru succesul fiecărei afaceri sunt diferite” a mai menționat Călin Biriș.  

„Antreprenorul și agenția de marketing sau specialistul trebuie să identifice împreună care sunt cele mai bune soluții.” 

Importanța colaborării a fost adusă din nou în prim-plan: „Dacă businessul nu funcționează, prin comunicare o să ajungi la mai multă lume care nu o să cumpere produsul sau serviciul tău. Dacă businessul funcționează, practic comunicarea ar fi o rampă de lansare pentru a crește impactul vânzărilor, prin faptul că vei ajunge la mai mulți potențial clienti satisfăcuți și fericiți.Să nu confundăm comunicarea cu marfa. Antreprenorul și agenția sau specialistul trebuie să lucreze împreună, să identifice care sunt cele mai bune soluții. De ambele părți trebuie să existe această colaborare.” 

În încheierea intervenției sale, Călin Biriș a recomandat participanților din cadrul dezbaterii să investească în reclamă, explicând: „În România, YouTube are mai mult trafic de internet decât Facebook. Youtube este cea mai accesată rețea socială din România, peste 11 milioane de utilizatori unici în fiecare lună. Puteți să faceți reclame video pe YouTube ca să îi aduceți pe clienți mai aproape de brandul vostru. Există o multitudine de canale în domeniul digital care vă ajută  să ajungeți la clienții voștri, nu doar cu comunicarea organică pe Facebook, Instagram, ci și cu reclame plătite. Recomandarea mea ar fi să investiți în reclamă. Nu e scump și puteți să aduceți oamenii mai aproape de brand.” 

Înregistrarea întâlnirii „Marketingul s-a mutat în online. Cum vă puteți promova produsele sau imaginea în domeniul digital” AICI.

***

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

Eveniment promovat de EventsMax.ro.

 

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA