Călin Biriș, Online Mastery: Afacerile mici și mijlocii au prins cel mai repede drag de online și de specialiștii de digital marketing

nov. 28, 2024 | Comunitatea CLCC

„De când cu online-ul, lucrurile se mișcă puțin mai repede și a crescut această piață de afaceri mici și mijlocii, pentru că business-urile mari erau deja în online, dinainte să apară Facebook-ul la noi. Afacerile mici și mijlocii au prins cel mai repede drag de online, de tot ce a început să apară, inclusiv de specialiștii de digital marketing”, a declarat Călin Biriș, trainer și consultant de marketing, fondatorul platformei Online Mastery,  în cadrul dezbaterii profesionale CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării), cu titlul „Marketingul s-a mutat în online. Cum vă puteți promova produsele sau imaginea în domeniul digital”, desfășurată în 20 noiembrie. 

În continuare, Călin Biriș a vorbit despre începuturile marketingului online pe piața din România: „ Marketingul a existat dintotdeauna, pentru că este un pilon important în cadrul oricărei afaceri. Acesta s-a mutat însă în online, nu de ieri, nu de astăzi, ci cam de 10 ani încoace. Când a intrat Facebook pe piața din România și a crescut vertiginos, dintr-o dată afacerile au observat că au un instrument de comunicare pe care pot să îl controleze și să îl folosească foarte ușor. Mai exact, paginile de Facebook pentru business, care înlocuiau cumva și nevoia unui site profesionist. A început apoi să devină un canal de promovare tot mai popular și Google și, treptat, tot mai mulți antreprenori și tot mai multe businessuri mici și mijlocii au început să-l folosească.. ”, a afirmat fondatorul Online Mastery. 

„Digital marketingul încă are multe aspecte tehnice care trebuie dobândite prin practică și prin training.” 

„După mai mulți ani de digital marketing s-au simplificat lucrurile și le înțelegem, le comunicăm foarte clar. Ne-a luat foarte mult timp să ajungem să le comunicăm atât de clar – una este explicarea lor și alta este implementarea acestora. Din păcate, digital marketingul încă are multe aspecte tehnice care trebuie dobândite prin practică și prin training, prin antrenamente de marketing, cum le zic eu, pentru că altfel nu se poate”, a explicat Călin Biriș.   

„Toate aceste platforme au sensul lor și sunt conectate într-un fel sau altul, pentru a putea face digital marketingul să funcționeze”, explică consultantul de marketing, completând: „De aceea avem experți care lucrează în acest domeniu, pentru că este nevoie de expertiză, este nevoie de timp, de învățare și de lucru cu aceste platforme pentru a le stăpâni. Deocamdată totul este tehnic și este nevoie de expertiză – lucrați cu experți, dar fiți curioși.”  

„Majoritatea antreprenorilor ajung să se intereseze despre cum se fac lucrurile atunci când ce-și doresc nu este atins. De obicei, când rezultatele nu apar, antreprenorul intră în detalii. Trebuie să fie o înțelegere de ambele părți. Ideal ar fi să existe tot timpul rezultate pozitive, dar, într-o lume de business competitivă, nu există doar rezultate pozitive. Poate să fie un cumul de factori care să facă campaniile să fie de succes sau nu, iar comunicarea pe social media să prindă sau să nu prindă”, a concluzionat Călin Biriș în prima parte a intervenției sale din cadrul dezbaterii profesionale CLCC. 

Înregistrarea întâlnirii „Marketingul s-a mutat în online. Cum vă puteți promova produsele sau imaginea în domeniul digital”,  AICI.

***

Reuniunile CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale, într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

Eveniment promovat de EventsMax.ro.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Adrian Voican (ANAT): A lua voucherele de vacanță este o crimă economică împotriva dezvoltării; trebuie să le repunem la loc

A lua voucherele de vacanță, acest catalizator al industriei, cred că este o crimă economică împotriva dezvoltării și trebuie să le punem la loc, poate într-un format mai deștept care să ajute și angajații din domeniul privat, este de părere vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), Adrian Voican.

Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global

După mai mult de un deceniu de cooperare fiscală globală, se conturează din ce în ce mai clar o revenire a competiției fiscale, pe fondul unor noi tensiuni comerciale care perturbă lanțurile de aprovizionare în timp real, se arată în cel mai recent raport EY privind perspectiva strategiilor fiscale la nivel global. Avansul accelerat în tehnologie impactează, la rândul său, piețele financiare mondiale, adăugând o anumită marjă de incertitudine economică.

„Turismul în 2025, o nouă încercare”, tema dezbaterii CLCC din 24 aprilie

Pentru industria turistică, la vechile probleme, cum ar fi lipsa forței de muncă și numărul redus al turiștilor străini, se adaugă altele noi, cum sunt creșterea fiscalității și scăderea valorii tichetelor de vacanță. Care este strategia de creștere a operatorilor din turism? Cum se adaptează la noile condiții? Te invităm să aflăm împreună pe 24 aprilie, începând cu ora 11.00, în cadrul unei noi dezbatere profesionale digitale CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, cu titlul „Turismul în 2025, o nouă încercare”.

Expansiunea comerțului online impulsionează piața logistică și industrială din România

România se află într-un proces accelerat de transformare a pieței de e-commerce, generând o cerere tot mai mare pentru spații logistice și industriale. Conform raportului „Quo Vadis E-commerce” realizat de Cushman & Wakefield, comerțul online continuă să fie un motor de creștere pentru sectorul industrial și logistic, generând oportunități semnificative pentru dezvoltatori și investitori.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA