Asociaţia Investitorilor de Real Estate: Centrele comerciale operate sunt un spaţiu controlat şi sigur pentru vizite

nov. 25, 2020 | Noutăți

Centrele comerciale operate de membrii Asociaţiei Investitorilor de Real Estate din România (AREI) impun măsuri de siguranţă în conformitate cu deciziile autorităţilor, iar investiţiile continue în implementarea şi îmbunătăţirea distanţării şi protejării sănătăţii demonstrează existenţa unui grad ridicat de conformare la cerinţele de distanţare şi dezinfectare, susţine organizaţia, într-un comunicat remis pe 23 noiembrie.
Astfel, atenţia proprietarilor de centre comerciale membre ale Asociaţiei, cât şi a partenerilor şi colaboratorilor acestora, s-a îndreptat încă de la bun început către implementarea unor soluţii avansate de protecţie şi dezinfectare a zonelor predispuse atingerii şi traficului, prin instalarea dispenserelor cu dezinfectant şi a benzilor autocolante nanosept pe suprafeţele frecvent atinse, cât şi în echipamente de protecţie şi sisteme de monitorizare a temperaturii.
“În ceea ce priveşte respectarea obligaţiei de a purta mască, controlul riguros al respectării acestei obligaţii reprezintă în continuare o prioritate pentru administratorii centrelor comerciale membre ale Asociaţiei. Astfel, aşa cum au menţionat şi autorităţile, graţie unor măsuri stricte de control, centrele comerciale oferă unele dintre mediile cu cel mai înalt grad de conformare în privinţa obligaţiei purtării măştii. Totodată, o atenţie deosebită s-a manifestat în asigurarea purificării intensive a spaţiilor prin sisteme avansate de filtrare a aerului, dar şi controlului numărului de persoane în spaţiile comune pentru a asigura îndeplinirea şi respectarea condiţiei de distanţare socială”, se spune în comunicat.
Totodată, AREI dă asigurări că centrele comerciale şi mall-urile operate sunt pregătite pentru a evita supraaglomerarea în perioada sărbătorilor de iarnă.
“În mod concret, acestea sunt pregătite să controleze şi să reducă, dacă se va impune, aglomeraţia în zonele în care numărul de vizitatori depăşeşte limita de siguranţă, prin restricţionarea temporară a accesului în mall. În acelaşi timp, anul acesta, centrele comerciale împreună cu comercianţii au dat startul promoţiilor şi campaniilor sezonului de cumpărături de iarnă, în mod anticipat, tocmai pentru a evita perioadele aglomerate şi cumpărăturile de ultim moment, aşa cum eram obişnuiţi până anul trecut. Cumpărăturile realizate din timp le vor permite clienţilor să se simtă mult mai în siguranţă, respectarea distanţei sociale fiind un factor extrem de important. În concluzie, AREI susţine faptul că centrele comerciale membre ale Asociaţiei au implementat măsuri extinse de sănătate şi de siguranţă pentru a asigura securitatea sanitară a clienţilor şi personalului”, se precizează în documentul citat.
Asociaţia Investitorilor în Real Estate (AREI – Association of Real Estate Investors) este cea mai importantă organizaţie de acest fel din domeniul imobiliar din România, care aduce laolaltă cei mai semnificativi investitori, activi atât pe segmentul de birouri, cât şi pe cele de clădiri rezidenţiale, spaţii comerciale şi logistice. AGERPRES

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA