ADRIANA IFTIME, FEDERAȚIA PATRONATELOR SOCIETĂȚILOR DIN CONSTRUCȚII (FPSC): LIPSA DE PREDICTIBILITATE ÎN MEDIUL DE AFACERI ESTE UN LUCRU GRAV

iul. 25, 2022 | Comunitatea CLCC

În cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor, Adriana Iftime, Director general al Federației Patronatelor Societăților în Construcții (FPSC), a menționat că „este important ca Guvernul să cheme experții din domeniul construcțiilor la discuții serioase printr-un dialog social și nu să intermedieze acest dialog prin niște analiști economici”.

Facilități fiscale pentru angajații din construcții

Aceasta a adăugat că „în Ordonanța 114, constructorilor li s-au acordat câteva facilități angajaților din construcții și nu angajatorului. Rezultatul aplicării acestor facilități fiscale și declararea unui salariu minim în construcții a dus la o creștere atât în ceea ce privește numărul de angajați, cât și a încasărilor din domeniul construcțiilor cu peste 20 de procente, conform ANAF”.

Prețuri crescute la materiale

„O altă problemă cu care sectorul construcțiilor s-a confruntat în ultimii ani, pe lângă lipsa inginerilor constructori, a fost problema creșterii prețurilor la materiale. S-a încercat stoparea creșterii prețurilor prin ordonanțe de urgențe, însă rezultatul nu a fost cel așteptat deoarece s-au lovit de lipsa de competență și informație a celor din mediul politic”, a mai adăugat directorul general FPSC.

Înregistrarea întâlnirii „Se schimbă legislația fiscală. Ce spun cei care plătesc taxe, impozite și contribuții?”, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Mircea Ilie, Expert Economie Circulară: SGR-ul este o soluție care trebuie încercată!

„În teorie este un sistem bun care adresează o mulțime dintre problemele pe care le-am avut până acum și încearcă să schimbe modelele pe care le-am folosit și care nu au funcționat. SGR-ul este o soluție care trebuie încercată. Categoric nu merge perfect, suntem la început și avem foarte multe lucruri de îmbunătățit”, a declarat Mircea Ilie, Expert Economie Circulară.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA