ADRIANA IFTIME, FEDERAȚIA PATRONATELOR SOCIETĂȚILOR DIN CONSTRUCȚII (FPSC): LIPSA DE PREDICTIBILITATE ÎN MEDIUL DE AFACERI ESTE UN LUCRU GRAV

iul. 25, 2022 | Comunitatea CLCC

În cadrul dezbaterii CLCC (Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării) din luna iunie, despre noile modificări ale legislației fiscale și impactul acestora asupra contribuabililor, Adriana Iftime, Director general al Federației Patronatelor Societăților în Construcții (FPSC), a menționat că „este important ca Guvernul să cheme experții din domeniul construcțiilor la discuții serioase printr-un dialog social și nu să intermedieze acest dialog prin niște analiști economici”.

Facilități fiscale pentru angajații din construcții

Aceasta a adăugat că „în Ordonanța 114, constructorilor li s-au acordat câteva facilități angajaților din construcții și nu angajatorului. Rezultatul aplicării acestor facilități fiscale și declararea unui salariu minim în construcții a dus la o creștere atât în ceea ce privește numărul de angajați, cât și a încasărilor din domeniul construcțiilor cu peste 20 de procente, conform ANAF”.

Prețuri crescute la materiale

„O altă problemă cu care sectorul construcțiilor s-a confruntat în ultimii ani, pe lângă lipsa inginerilor constructori, a fost problema creșterii prețurilor la materiale. S-a încercat stoparea creșterii prețurilor prin ordonanțe de urgențe, însă rezultatul nu a fost cel așteptat deoarece s-au lovit de lipsa de competență și informație a celor din mediul politic”, a mai adăugat directorul general FPSC.

Înregistrarea întâlnirii „Se schimbă legislația fiscală. Ce spun cei care plătesc taxe, impozite și contribuții?”, poate fi urmărită integral AICI.

Dezbatere digitală marca CLCC

Întâlnirea digitală a fost organizată de CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, for ce reunește aproximativ 2.000 de companii, care consideră că libertatea economică, cea a comerţului și a comunicării sunt fundamentale într-o societate democratică. Acesta susține și apără interesele membrilor săi în relație cu terți, sprijină schimburile de informații și experiență, întărirea relațiilor cu organizații profesionale naționale și internaționale și promovarea concurenței loiale.

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Georgiana Iancu: România vrea e-Factura fără ca beneficiarii să-şi mai dea acordul să primească facturile în format electronic

„Principalul motiv pentru care România a solicitat derogare din partea Consiliului Uniunii Europene pentru aplicarea sistemului e-Factura este ca beneficiarii să nu-şi mai dea acordul pentru a primi facturile în format electronic”, a declarat Georgiana Iancu, Partener şi Liderul Departamentului de Taxe Indirecte şi Digitalizare Fiscală, Ernst&Young.

România, din nou cu cel mai mare decalaj de TVA din UE

România se menţine pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene la neîncasarea TVA, cu un deficit estimat la 36,7% la nivelul anului 2021, în scădere uşoară de la 37,3% în 2020, potrivit unui raport recent al Comisiei Europene care analizează datele din anii menţionaţi.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA