Acuzaţii: Magazine alimentare închise abuziv

mart. 24, 2020 | Aparitii si Comunicate

Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC) acuză că anumite magazine alimentare şi de distribuţie a presei din incinta supermarketurilor au fost închise abuziv de către autorităţi.

CLCC reclamă închiderea abuzivă a unor unităţi economice ale membrilor săi şi solicită Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi tuturor autorităţilor cu atribuţii în domeniu, să facă precizări clare şi urgente privind interpretarea prevederilor Ordonanţei militare nr. 2/21.03.2020. „CLCC aduce la cunoştinţa autorităţilor că activitatea unora dintre membrii săi (precum Xpress şi Inmedio) este complet restricţionată din cauza interpretării excesive de către anumite autorităţi de aplicare a legii a prevederilor Ordonanţei militare 2/2020, care stipulează clar că vânzarea produselor alimentare face excepţie de la suspendarea temporară a activităţilor de comercializare cu amănuntul.

Activitatea multor agenţi economici este deja grav afectată, astfel încât considerăm inoportună şi nemotivată legal închiderea magazinelor alimentare şi de distribuţie a presei din incinta supermarketurilor, mai ales în condiţiile în care ministrul de interne a declarat că restricţiile se aplică doar unităţilor comerciale din incinta mall-urilor”, afirmă CLCC.

Citeste mai mult: /adevarul.ro/economie/stiri-economice/acuzatii-magazine-alimentare-inchise-abuziv-1_5e79d4bc5163ec4271258a6a/index.html

INFOGRAFICE

ARTICOLE RECENTE

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

Dan Schwartz, Consultant fiscal: Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse, riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative

„Dacă nu se vor face ajustări la măsurile propuse riscurile pentru România și pentru economia românească sunt semnificative. Măsurile propuse vin la pachet cu schimbări radicale și creșteri de taxe care afectează întregul mediu de afaceri”, a declarat Dan Schwartz, Consultant fiscal, Cofondator& Managing Partner RSM România.

Constantin Rudnițchi: Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim

„Mai importante decât prevederile pachetului fiscal sunt principiile pe care le descoperim. Din păcate, modul în care este construită noua lege fiscală arată un stat lipsit de mijloacele de a aduce venituri la buget, o agenție fiscală, mai precis, care a abandonat lupta cu evaziunea sau cu optimizarea agresivă și tratează toate companiile ca și cum ar evita plata taxelor și impozitelor”, apare scris într-un material RFI România, realizat de către Constantin Rudnițchi, jurnalist și director executiv CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării.

Anul 2022, cel mai profitabil pentru companiile româneşti

Companiile româneşti s-au bucurat, anul trecut, de venituri şi profituri fără precedent iar pentru 2023 se previzionează, în continuare, creşterea profiturilor şi a profitabilităţii pe fondul reducerii semnificative a costurilor la energie, arată o analiză realizată de o platformă de business intelligence.

URMĂREŞTE-NE ÎN SOCIAL MEDIA