MEMBRII COALIȚIEI PENTRU 
LIBERTATEA COMERȚULUI ȘI 
A COMUNICĂRII

Aproape 2.000 de companii

Cifră de afaceri cumulată aproximativ

50 de miliarde de lei

Număr total de angajați

peste 36.000

 

Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării cuprinde companii din FMCG, industria ospitalitații, distribuitori engros, retaileri, mici comercianți, reprezentanți ai HoReCa, agenții de publicitate și comunicare, dar și ONG-uri.

Comunicate

Octavian Oprea, preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României: Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență dorim să aducem tehnologiile emergente și să le punem inclusiv la dispoziția IMM-urilor

Președintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Octavian Oprea, a vorbit în cadrul Webinarului CLCC „Digitalizarea IMM-urilor” din 26 aprilie despre faptul că ADR a colaborat foarte mult și eficient cu IMM-urile, reușind să realizeze o platformă prin care, mai ales IMM-urile, să poată obține sprijin financiar din partea Guvernului României pentru combaterea efectelor economice negative, cauzate de pandemie, fiind astfel  acordat aproximativ un 1 milion de euro pentru sprijinul sectorului privat.

Aparitii

Mesajul Directorului executiv CLCC privind propunerea PL-x 587/2019 pentru modificarea unor acte normative în domeniul reglementării produselor din tutun

În acest moment, evaluarea pierderilor cauzate este optimistă, deficitul urmând a fi sensibil mai mare. În contextul în care România va avea nevoie de toate resursele financiare pentru a depăși criza ce se prefigurează, credem că economia nu poate funcționa fără un cadru fiscal și legislativ predictibil și echilibrat, cunoscut tuturor actorilor implicați.

NEWS

„ENERGIE INTELIGENTĂ ȘI SUSTENABILĂ” – O NOUĂ ÎNTÂLNIRE A COALIȚIEI PENTRU LIBERTATEA COMERȚULUI ȘI A COMUNICĂRII

Comunitatea CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării se întâlnește online, pentru o discuție despre problematica energiei inteligente și sustenabile și modalitățile de implementare a acesteia, prin soluții interdisciplinare și inovații digitale care reduc impactul negativ asupra mediului înconjurător.

Read More

Ana Maria Icătoiu, Vicepreședinte OFA – UGIR: Sisteme de finanțare pentru un management performant al deșeurilor

O nouă întâlnire a Comunității CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, desfășurată la finalul lunii iunie, a adunat în mediul virtual specialiști și responsabili în managementul deșeurilor, pentru a discuta despre gestionarea deșeurilor, ca resurse care pot fi reintroduse în circuitul de producție și reutilizate. Ana-Maria Icătoiu, Vicepresedinte Organizatia Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR) și Managing Partner Avisso, a vorbit în cadrul întâlnirii despre sistemele de finanțare pe care companiile le au la dispoziție pentru un management performant al deșeurilor.

Read More

Feliciu Paraschiv, Vicepreședinte ANCMMR: Sistemul de garanție-returnare – pas important către atingerea obiectivelor de mediu

O nouă întâlnire a Comunității CLCC – Coaliția pentru Libertatea Comerțului și a Comunicării, desfășurată la finalul lunii iunie, a adunat în mediul virtual specialiști și responsabili în managementul deșeurilor, pentru a discuta despre gestionarea eficientă a deșeurilor, ca resurse care pot fi reintroduse în circuitul de producție și reutilizate.

Read More

Julia Leferman, Asociația Berarilor din România, despre implementarea sistemului de garanție-returnare pentru ambalajele de băuturi

„Suntem în dialog încă de anul trecut pentru conturarea cadrului care să permită înființarea sistemului de garanție – returnare. Sperăm ca acest efort, de lungă durată, să ducă la finalizarea unui cadru legislativ pentru o implementare eficientă. Acest sistem nu își permite luxul să colapseze, România are nevoie de el”, a fost mesajul Juliei Leferman – Director general, Asociația Berarilor din România, pentru participanții la întâlnire.

Read More

Valentin Negoiță, Președintele Asociației ECOTIC: Principala soluție de colectare a echipamentelor electrice și electronice, în România, o reprezintă sectorul retail

„Magazinele de specialitate, care vând echipamente electrice și electronice, sunt cele care generează peste jumătate din cantitățile pe care România le raportează ca fiind colectate. Din cauza lipsei de implicare a autorităților locale în a dezvolta și implementa puncte de colectare standard, principala sursă de colectare o reprezintă magazinele de electronice și electrocasnice.”, spune Valentin Negoiță.

Read More

Comunitatea OSC – Hackathons: Inovație în turism

Relaxarea restricțiilor și mijlocul sezonului estival ne aproprie din ce în ce mai mult de gândul vacanței. Pentru a planifica o vacanță cât mai repede și a alege destinațiile cele mai potrivite, e nevoie de o analiză detaliată a locurilor turistice. Acest lucru s-ar putea îmbunătăți prin introducerea tehnologiei în acest proces și implementarea unor servicii care să ofere toate facilitățile și detaliile de care ai nevoie atunci când mergi în vacanță: de la locație, mijloc de transport, localuri pentru masă, asigurări de vacanță, etc.

Read More
Loading

CLCC-Banner-abonare-328-148-01

Calendar

<< Jul 2021 >>
MTWTFSS
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1